ΥΓΕΙΟ-ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΔΡΩΜΕΝΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΞΟΥΘΟΥ

Παρουσίαση:  Βέρα Σιατερλή, Σίσσυ Βωβού

Στο πλαίσιο του project ΞΟΥΘΟΥ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, στις 29-9-2017. Εικοσιτέσσερεις γυναίκες, ντυμένες στα μαύρα, αφηγήθηκαν με λίγα λόγια την ιστορία ισάριθμων γυναικών, ζωντανών και νεκρών, που φυλακίστηκαν και διαπομπεύθηκαν το 2012, γιατί ήταν, όπως έλεγε ο τότε υπουργός Λοβέρδος, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Το σύνολο των διαπομπευμένων ήταν 29. Το δρώμενο αφορά στη σύλληψη, κράτηση, εξαναγκαστική λήψη αίματος, παραπομπή σε δίκη για κακούργημα, διαπόμπευση και αθώωση των οροθετικών, (πολλές από τις οποίες συνελήφθησαν εκεί) και την καταγγελία των υπευθύνων.

Οι γυναίκες αυτές, είχαν προσαχθεί μαζί με δεκάδες άλλες, μεταξύ 28 Απριλίου και την πρώτη εβδομάδα του Μαίου, λίγο πριν από τις εκλογές. Βρέθηκαν θετικές στον ιό του ΗΙV, και έτσι η πολιτική ηγεσία, σε συνεργασία με τη δικαστική και την εκτελεστική, αλλά και την “τέταρτη εξουσία”, τα ΜΜΕ, ποινικοποίησαν αυτές και την ασθένειά τους, που οι περισσότερες δεν γνώριζαν. Εδώ, λοιπόν, έχουμε τη συνεργασία όλων των “ανεξάρτητων” εξουσιών. Ο τότε υπουργός Υγείας Λοβέρδος, ο υφυπουργός του Μπόλαρης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης εξαπέλυσαν αυτό το κυνήγι μαγισσών για να δείξουν στην κοινωνία και στους πορνοπελάτες το μεγάλο ενδιαφέρον τους για τη δημόσια υγεία και να κερδίσουν με βάση αυτό στις εκλογές που ακολούθησαν, πράγμα που δυστυχώς πέτυχαν. Η υπεύθυνη εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη και τη διαπόμπευσή τους, που φυσικά πραγματοποίησε η αστυνομία. Κάποιοι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ έκαναν παράνομα τη λήψη αίματος, ενώ τα μεγάλα ΜΜΕ ανέλαβαν το ρόλο της “ενημέρωσης” της κοινής γνώμης και της συνεχόμενης διαπόμπευσης.

Το δρώμενο εμπνεύσθηκε και δημιούργησε η Βέρα Σιατερλή, τις ιστορίες συγκρότησε από τα υπάρχοντα στοιχεία η Σίσσυ Βωβού από το Μωβ με την επιμέλεια της Χαράς Παπαγεωργίου από την Ομάδα Δικηγόρων για την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης πολλές από τις “ηθοποιούς” εμπλούτισαν τους ρόλους με τις προτάσεις τους.

Από το event/δρώμενο του tomov.gr "Υγειονομική Βόμβα" στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης Ξούθου2017. Η δράση έγινε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 σε όλο το μήκος της Ξούθου.

Gepostet von Ξουθου project am Mittwoch, 4. Oktober 2017