Αθωώθηκε μητέρα που μαχαίρωσε τους βιαστές της κόρης της, στη Ν. Αφρική

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Αθωώθηκε από το δικαστήριο μητέρα που έτρεξε 3χλμ. για να μαχαιρώσει τους βιαστές της κόρης της.

Να μην ασκήσει δίωξη σε βάρος μιας 56χρονης, που σκότωσε τον βιαστή της κόρης της, αποφάσισε η Εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής.

Η γυναίκα που αποκαλείται «lion mama» από τον Τύπο της Νοτίου Αφρικής, έτρεξε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων προκειμένου να σώσει την κόρη της όταν αυτή έπεφτε θύμα ομαδικού βιασμού.

Την 56χρονη μητέρα ειδοποίησε η 18χρονη ξαδέρφη ενός εκ των βιαστών.

Η γυναίκα, μάλιστα, επιτέθηκε με μαχαίρι στους βιαστές της κόρης της σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τους άλλους δύο.

Αρχικά η “Lion Mama” προσπάθησε να ενημερώσει την αστυνομία αλλά όταν κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και έτρεξε προκειμένου να φτάσει στο σπίτι που βίαζαν την κόρη της.

Βλέποντας τους τρεις άνδρες να ασελγούν στο παιδί της, όρμηξε επάνω τους και άρχισε να τους μαχαιρώνει με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να πέσει νεκρός.

H 18χρονη που ενημέρωσε την μητέρα για το βιασμό της κόρης της προχώρησε σε απόπειρα αυτοκτονίας καθώς η οικογένειά της την κατηγορεί για το θάνατο του βιαστή ξαδέρφου της.

«Με θλίβει αυτό το γεγονός. Με σκοτώνει πνευματικά. Αυτό το κορίτσι προσπαθούσε να σώσει την κόρη μου και τώρα την κατηγορούν γι’ αυτό και την έφτασαν στο σημείο να πιεί χλωρίνη. Ελπίζω να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της. Ελπίζω αυτό να μην είναι το τέλος των ονείρων της» δήλωσε η 56χρονη μητέρα.

Φωτογραφίες από το κατάμεστο δικαστήριο

Οι Νοτιοαφρικανοί συσπειρώνονται πίσω από τη γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, για να προστατευθεί η ταυτότητα της κόρης της.

Η Natalie Kendrick, κάτοικος του Cape Town, ξεκίνησε μιαδιαδικτυακή εκστρατείαώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα της «lion mama»

ΠΗΓΗ: CNN GREECE – 10-10-17 – Στέφανος Νικήτας