Μαθήματα σεξιστικής ανάλυσης και προσβολής προσωπικότητας από τον Πολλάκη

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Μετά τις νοσοκόμες που πλέκουν (αντί να δουλεύουν), ο υφυπουργός Υγείας Πολλάκης επανέρχεται στην απαξίωση των γυναικών, με σεξιστικού τύπου “αναλύσεις” αυτή τη φορά, για την Βίκυ Σταμάτη. Και να ξαναπαραδεχτούμε εδώ, ότι αν δεν ρίξεις σεξιστικό δηλητήριο όταν θέλεις να επικρίνεις μια γυναίκα, δεν πιάνει ο λόγος σου στο πόπολο. Ο υφυπουργός και δημόσιο πρόσωπο, λοιπόν, πρώτον εκφράζει την απαξία του για τις γυναίκες, και δεύτερον “εκπαιδεύει” την κοινωνία σε τέτοιου είδους σεξιστική απαξία όσων γυναικών σφάλλουν, έστω και βαρύτατα.

Σε ανάρτησή του στο fb, γράφει:

 “Οταν το φτωχό νυμφίδιο αφού γινει νεόπλουτο τσουλί ,τα χάνει όλα και (ξανα)μπαίνει φυλακή, χαιρετάει όπως έμαθε να φέρεται προς το “λαουτζίκο” οταν ήταν στο δεύτερο κλεψιμέικο στάδιο της ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης της”.

Αίσχος του ιδίου, και τόσων άλλων κυβερνητικών βουλευτών κατά καιρούς χρησιμοποιούν τις “πιασάρικες” εκφράσεις από την μισογύνικη λαϊκή “σοφία”. Θυμόμαστε αυτόν που κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι κάνει σαν την γεροντοκόρη, αλλά θυμόμαστε και εκφράσεις του αρχηγού τους, του Τσίπρα, όταν έλεγε για την “άσχημη”, ή όταν έλεγε πόσο όμορφες είναι οι κοπέλες που δουλεύουν στην APIVITA γιατί χρησιμοποιούν και καλλυντικά της συγκεκριμένης εταιρίας και τόσα άλλα. Και πώς να ξεχάσουμε την ακραία σεξιστική έκφραση του Καμμένου, όταν έλεγε ότι εμείς “δεν θα πέσουμε στα τέσσερα”. Σχετικά, παλιότερα δημοσιεύματά μας στο Μωβ.

Αυτό που δεν θυμόμαστε, είναι κάποια διαμαρτυρία από τις γυναίκες του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιου είδους συμπεριφορές και λόγο.

Όχι ότι υστερούν οι βουλευτές άλλων κομμάτων σε παρόμοιες εκφράσεις, αλλά όταν είσαι κυβέρνηση, τα “μαθήματά” σου απενοχοποιούν ακόμα περισσότερο τον κάθε φαλλοκράτη της γειτονιάς που νιώθει καταπιεσμένος όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιεί σεξιστικές εκφράσεις για να κάνει πιο “παραστατικό” και “βαθυστόχαστο” το λόγο του. Κατά τα άλλα, ακούμε συχνά ότι οι φεμινίστριες είναι ντεμοντέ, ότι έχουμε καταφέρει όσα προσπαθούσαμε και τι θέλουμε πια…

Τα παραπάνω δεν δικιολογούν στο ελάχιστο τις ακατονόμαστες πράξεις της κυρίας Σταμάτη, που σε συνεργασία με τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο έπαιρναν τις χρυσές μίζες για να πλουτίσουν, και τις ξέπλεναν, όπως μάθαμε από δημοσιεύματα, με πορεία μέσα από 85 παράκτιες εταιρίες για να χαθούν τα ίχνη. Ευτυχώς τα ίχνη δεν χάθηκαν εντελώς, οι δύο (και άλλοι και άλλες μαζί) καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, μόνο που πολλοί άλλοι Τσοχαντζόπουλοι, ίσως μικρότεροι, απολαμβάνουν ελεύθερα τα κλοπιμαία τους.

Πάντως, οι χαρακτηρισμοί τσουλί και ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν αντικείμενο δίωξης, αφού αντίκεινται σε όλους τους νόμους που υπάρχουν. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι πρόκειται για δημόσιο λόγο ενός δημόσιου προσώπου.