Το συγκρότημα Yael Deckelbaum & The Mothers τραγουδούν για την ειρήνη

Berlin – Evelyn Rottengatter

Αλιεύει η Μαριανέλλα Κλώκα

«Σπίτι», ονομάζεται το πρώτο επίσημο single των The Mothers Ensemble, συγκρότημα που δημιουργήθηκε από την τραγουδίστρια και καλλιτέχνη Yael Deckelbaum. Ακολουθώντας τη μεγάλη επιτυχία του “Prayer of the Mothers”, που είχε περίπου 7 εκατομμύρια views στο Youtube και το Facebook, η Yael δημιούργησε ένα συγκρότημα που κέρδισε αναγνωρισιμότητα στα κοινωνικά μέσα με περίπου 2 εκατομμύρια views για το τραγούδι “This Land”. Έκτοτε το συγκρότημα δεν σταμάτησε να γεμίζει συναυλιακούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Λέει η Yael: «Χαράζουμε την πορεία μας. Είμαστε περίπου 12 γυναίκες στο συγκρότημα από δεξιό και αριστερό, κοσμικό και θρησκευτικό χώρο, από την Αραβία και το Ισραήλ και όλες μαζί κάνουμε ένα υπέροχο ταξίδι με συναντήσεις που άγγιξε ένα αποκορύφωμα τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια του κονσέρτου «Ταξίδι προς την ειρήνη – Journey to Peace» του κινήματος «Οι γυναίκες απολαμβάνουν την ειρήνη». Τα μέλη του συγκροτήματος δεχτήκαμε να παίξουμε, να γνωρίσουhttps://youtu.be/zDZ3VI8TUGYμε και να βαδίσουμε για την ειρήνη μαζί με γυναίκες από την Παλαιστίνη. Τραγουδήσαμε μαζί στην ίδια σκηνή και αυτό ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία, να μοιραστούμε δηλαδή τη συγκίνηση αυτών των εκδηλώσεων.

Δεν συμφωνούμε σε όλα τα θέματα, υπάρχει όμως μια βασική προδιάθεση να εξερευνήσουμε μαζί την ανθρωπότητα που κρύβεται πίσω από τις ιδέες και τις ταυτότητες που μας χωρίζουν. Αυτό το συγκρότημα είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας δημιουργίας ειρηνικής συνύπαρξης, στην οποία μπορούμε να φτάσουμε όταν πλησιάζουμε η μία την άλλη με ανοιχτή καρδιά και όταν προσεγγίζουμε μαζί τις μεγάλες αλήθειες με τη μουσική ως εργαλείο ενότητας.»

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού αποτυπώνει την εμφάνιση του συγκροτήματος στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς την ειρήνη», στιγμή κατά την οποία πάνω από 30.000 γυναίκες και άνδρες βάδισαν μαζί για την ειρήνη.

Η Yael συνεχίζει: «Μου προκαλεί χαρά το να μπορούμε να ενδυναμώνουμε μουσικά το κίνημα «Οι γυναίκες απολαμβάνουν την ειρήνη» αλλά και κάθε πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στο να ενώνει, να θεραπεύει και να διαμορφώνει μια νέα διάλεκτο, μια διάλεκτο που θα μας ταξιδέψει σε νέους δρόμους καλύτερης συνύπαρξης σε αυτή τη γη».

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τους στίχους του HOME:

Well I looked in the mirror
And I saw humanity
In my struggle to find freedom endlessly
Still I’m so far away from uncovering the secret
That is hidden in the rhythm of my heart

We all keep progressing
And elaborate our needs
As we hide behind our fierce technology
Still we’re so far away from uncovering the secret
That is hidden in the rhythm of our hearts

There is sun, there is sky
And I want to feel alive
So let us all get together with our wisdom
Out of the system
RememberinTel Aviv – Israel – Pressenza g to listen
Spinning in the rhythm of our home

We can give politicians the key to build our world
But they’d only give us fake security
Cause they’re so far away from uncovering the secret
That is hidden in the rhythm of our hearts

There is sun, there is sky
And I want to feel alive
So let us all get together with our wisdom
Out of the syTel Aviv – Israel – Pressenza stem
Remembering to listen
Spinning in the rhythm of our home

Φωνητικά: Meera Eilabuni, Batchen Edri, Daniel Rubin, Yirat Yaakov και Adaluz Khouriyeh
Drums – Karen Teperberg, Φωνή και κρουστά – Liron Meyuhas and Einat Harel, Μπάσο – Gal Maestro, Ηλεκτρικό μπάσο – Lital Gerstner, Ηλεκτρική κιθάρα – Tal Sandman, Τρομπέτα – Tal Avraham.
Τραγούδι και ηλεκτρική κιθάρα: Yael Deckelbaum

Πηγή: Tel Aviv – Israel – Pressenza – 31.12.2017

Πρόσφατα δημοσιεύματά μας στο Μωβ, 12 Οκτωβρίου 2017 “Οι γυναίκες εξαπολύουν την ειρήνη” και στις 30/10/17 για την ειρήνη και την κατοχή