O Πολλάκης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για σεξιστική εξύβριση

Στη φωτογραφία, η κ. Σταμάτη κάνει άσεμνη χειρονομία εναντίον των δημοσιογράφων, μετά την καταδίκη της. Αυτή τη χειρονομία σχολίασε με άκρως σεξιστικά λόγια ο τότε και ακόμα υφυπουργός.

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Οποία έκπληξις! Ο υφυπουργός Υγείας κ Πολλάκης επικαλέστηκε “προσωπικό κώλυμμα” για να μην παραστεί στο δικαστήριο, όπου τον είχε παραπέμψει η κ. Βίκυ Σταμάτη για εξύβρισή της. Σεξιστική εξύβριση λέμε εμείς, αλλά η κ. Σταμάτη μάλλον δεν γνωρίζει τη λέξη.

Θυμίζουμε ότι ο Πολλάκης είχε γράψει στο fb του τον περασμένο Νοέμβριο ότι η κ. Σταμάτη είναι “νεόπλουτο τσουλί”. Καθαρά μαθήματα σεξισμού προς την κοινωνία.

Η κ. Σταμάτη του ζητά ένα εκατομμύριο αποζημίωση γιατί θίγει την υπόληψή της, αλλά η δίκη δεν έγινε, και κατά πάσαν πιθανότητα δεν θα γίνει ποτέ. Πήρε “αναβολή” για τον Απρίλιο του 2019, μετά θα πάρει μια ακόμα αναβολή, πιθανολογούμε, γιατί ο κ. Πολλάκης θα έχει μάλλον άλλο ένα προσωπικό πρόβλημα ή μπορεί να εισαχθεί και στο νοσοκομείο για να είναι πιο πειστικός, οπότε θα πάρει αναβολή για άλλον ενάμισυ χρόνο, μετά θα παραγραφεί, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αυτά που αναφέρουμε βέβαια εδώ είναι καθαρές εικασίες ή κακίες και μπορεί κάλλιστα ο κ. Πολλάκης να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

«Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο για να με κρίνει και μάλιστα δεν έχει κανένα λόγο να με κρίνει, είναι απαγορευτικό. Απευθύνεται σε κάποιο συγκεκριμένο κοινό. Δεν θα τον αφήσω έτσι», δήλωσε η κ. Σταμάτη.

Αναλυτική παρουσίαση του επεισοδίου και του γενικότερου σεξισμού που εκπέμπουν ατιμώρητα αρκετά κυβερνητικά στελέχη, σε δημοσίευμά μας της τότε εποχής.

Ρητό: Άμα είσαι υπουργός, λες ότι θέλεις, και δεν τιμωρείσαι. Όσο για τον σεξισμό που διαχέεις στην κοινωνία, σιγά το πρωτότυπο! Όλοι το κάνουν, θα σκέφτεται πιθανώς ο σημερινός κατηγορούμενους, γιατί να την πληρώσω εγώ;

Το τότε άρθρο του Μωβ:

Αρχική