Να απελευθερωθεί η Ahed Tamimi και όλα τα παιδιά που κρατούνται στο Ισραήλ!

Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία 13/01/2017 στην Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα “Λευτεριά στις Ahed και Nariman Tamimi!”

Η εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/307485293094928/

Όλες οι δράσεις παγκοσμίως: https://www.facebook.com/pg/FreeTamimiWomen/events/

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΩΒ:

 

Να απελευθερωθεί η Ahed Tamimi και όλα τα παιδιά που κρατούνται στο Ισραήλ

 

Σήμερα 13 Ιανουαρίου 2018 διαμαρτυρόμαστε στην Αθήνα, συμμετέχοντας στη διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση της  Ahed Tamimi, της μητέρας της και των 300 περίπου ανηλίκων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.

 

Η  Ahed κρατείται από τις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την δικηγόρο της Gaby Lasky, για ένα επεισόδιο που δεν επισύρει μακρόχρονη κράτηση: “την συνέλαβαν για να βρουν υλικό από παλαιότερα περιστατικά, και συγκρότησαν κατηγορητήριο για γεγονότα που συνέβησαν ενάμισυ χρόνο πριν, που μέχρι την τωρινή σύλληψή της δεν είχαν αναφερθεί επίσημα και για τα οποία δεν είχε συλληφθεί. Δεν υπήρξαν καταγγελίες ή παραπομπή γι’ αυτά.”

 

300 ακόμα παιδιά κρατούνται, καθώς και χιλιάδες πολίτες από τις διάφορες περιοχές της Παλαιστίνης, γιατί διαμαρτύρονται και εξεγείρονται για την κατοχή, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το αίτημα των Παλαιστινίων είναι δύο κράτη και κοινή πρωτεύουσα η Ιερουσαλήμ. Η δήλωση Τραμπ πυροδότησε μεγάλη αγανάκτηση ενώ παράλληλα καταδικάστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 21 Δεκεμβρίου 2017.

 

Οι γυναίκες και τα παιδιά είναι πρωτοστατούν στον αγώνα για τη δικαίωση των Παλαιστινίων, και εξεγείρονται με το σύνθημα “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη”. Είμαστε στο πλευρό τους.

 

Το Μωβ

Φεμινιστική συλλογικότητα 13-1-2018

Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων – info@tomov.grhttp://tomov.gr