Να είσαι επτά χρονών, και να είσαι κόρη του βιαστή σου

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Νέα υπόθεση φρικτού κακουργήματος ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε στις 14-1 από τον Βασίλη Χήτο, στην εκπομπή «Live News Weekend» με την Αμαλία Κάντζου στο «Ε». Πρόκειται για βιασμό 7χρονου κοριτσιού, που δεν γνωρίζουμε πόσον καιρό συνέβαινε.

Όταν το κοριτσάκι είχε αιμορραγία, η μητέρα ανυποψίαστη, απ’ ότι αναφέρθηκε, το πήγε σε νοσοκομείο για θεραπεία, όπου ανακάλυψε την τρομακτική αλήθεια.

Σύντομα ο “πατέρας” συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Και να δούμε αν καταδικαστεί, μήπως κι αυτός αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έφεση, όπως ένας άλλος πατέρας στη Λάρισα, που είχε καταδικαστεί για τον ίδιο λόγο σε 12.5 χρόνια κάθειρξη.

Απλώς να σχολιάσουμε ότι το ένα μετά το άλλο, περιστατικά εμμένουσας ή πρωτόγνωρης έμφυλης βίας, όπως με τον αστυνομικό που σκότωσε πρόσφατα τρεις γυναίκες, τριών γενεών, με το υπηρεσιακό του περίστροφο, περνούν από μπροστά μας, η κοινωνία τα προσπερνάει εκφράζοντας τον “αποτροπιασμό” της, ενώ η πολιτεία δεν παίρνει μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης, στην προκειμένη περίπτωση μέτρα ενημέρωσης των παιδιών για τα δικαιώματά τους.

Και περιμένουμε να ξαναφρικάρουμε με το επόμενο.

Στο μεταξύ, πολλοί (και δυστυχώς, επίσης, πολλές), επικρίνουν τις ηθοποιούς του Χόλιγουντ που “τα παραλένε” με τη σεξουαλική παρενόχληση, και κατηγορούν τις φεμινίστριες γενικότερα γιατί με όλες αυτές τις καταγγελίες για τη βία κατά των γυναικών, το βιασμό και την κουλτούρα του βιασμού θέλουν να ευνουχίσουν τους άντρες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ αυτό που συνέβη στο κοριτσάκι. Δυστυχώς.