Να απελευθερωθεί η Ahed Tamimi και όλα τα παιδιά που κρατούνται στο Ισραήλ!

   

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Μωβ στη διαμαρτυρία στην πλατεία Μοναστηρακίου,  Αθήνα, την Τρίτη 30/01/2018 στις 18:00, εν όψει της δίκης της Ahed και της Nariman Tamimi στις 31/01/2018 από στρατοδικείο και της συνέχισης της κράτησής τους από τον παράνομο Ισραηλινό στρατό κατοχής.

Η εκδήλωσή μας στο facebook “Λευτεριά στις Ahed & Nariman Tamimi! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!”: https://www.facebook.com/events/214981022404443/)

Συμμετείχαμε με τη δράση μας αυτή στη διεθνή ημέρα δράσης την παραμονή της δίκης και των 17ων γενεθλίων της Ahed:
International Day of Action to #FreeAhed
https://www.facebook.com/events/2014834342127843/

Συμμετέχουμε στη διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση της Ahed και της Nariman Tamimi και γενικότερα όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που αγωνίζονται ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΩΒ:

Να απελευθερωθεί η Ahed Tamimi και όλα τα παιδιά που κρατούνται στο Ισραήλ

Σήμερα 30 Ιανουαρίου 2018 διαμαρτυρόμαστε στην Αθήνα, συμμετέχοντας στη διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση της  Ahed Tamimi, της μητέρας της και των 350 περίπου ανηλίκων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ. Την πρώτη εκδήλωσή μας την κάναμε στις 13 Ιανουαρίου για το ίδιο θέμα, μαζί με παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η  Ahed κρατείται από τις 19 Δεκεμβρίου, με ανυπόστατες κατηγορίες, για “αδικήματα” που είχε κάνει ενάμισυ χρόνο πριν και δεν είχαν επισύρει την σύλληψή της ή την παραπομπή της στη Δικαιοσύνη..

350 ακόμα παιδιά κρατούνται, καθώς και χιλιάδες πολίτες από τις διάφορες περιοχές της Παλαιστίνης, γιατί διαμαρτύρονται και εξεγείρονται για την κατοχή, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το αίτημα των Παλαιστινίων είναι δύο κράτη και κοινή πρωτεύουσα η Ιερουσαλήμ. Η δήλωση Τραμπ πυροδότησε μεγάλη αγανάκτηση ενώ παράλληλα καταδικάστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Οι γυναίκες και τα παιδιά  πρωτοστατούν στον αγώνα για τη δικαίωση των Παλαιστινίων, και εξεγείρονται με το σύνθημα “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη”. Είμαστε στο πλευρό τους.

Για την αλληλεγγύη στην Αχέντ υπάρχει ακόμα συλλογή υπογραφών στο AVAAZ και έχουν συλλεγεί πολλές χιλιάδες υπογραφές.

Στις 31 Ιανουαρίου η Ahed κλείνει τα 17 της χρόνια, και ο πατέρας της κάνει καμπάνια για την απελευθέρωση της ίδιας και της μητέρας της. Την ίδια καμπάνια κάνουν και πολλές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Είμαστε εδώ για μια διαφορετική γιορτή γενεθλίων.

Το Μωβ

Ανάλογες εκδηλώσεις γυναικών και όχι μόνο, σε πολλά μέρη του κόσμου, η φωτό από τη Γερμανία.