Μπερλουσκόνι, ο χρόνος σου τελείωσε

Συντάσσει η Βέρα Σιατερλή

Χθες Κυριακή 4 -3- 2018 μία γυμνόστηθη, μέλος της φεμινιστικής ομάδας Femen, προσπάθησε να πηδήξει καταπάνω στον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όταν έφτασε στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές.

Η ακτιβίστρια περίμενε εκεί μέχρι να εμφανιστεί ο αρχηγός του πολιτικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, οπότε έβγαλε την μπλούζα της. Στην πλάτη της είχε γράψει με μαρκαδόρο Femen και στο στήθος (Berlusconi sei scaduto, il tuo tempo è scaduto) («Μπερλουσκόνι είσαι ληγμένος, ο χρόνος σου τελείωσε”). Η μελαχρινή κοπέλα και ενώ ο «καβαλιέρε» βρισκόταν μέσα στο εκλογικό τμήμα αριθ. 502 όπου ψήφιζε, κατάφερε να ανέβει στο γραφείο του εκλογικού κέντρου και να φωνάζει επαναλάμβανοντας αρκετές φορές “Ο Μπερλουσκόνι έληξε, ο χρόνος σου έχει λήξει” πριν μπλοκαριστεί και αποσυρθεί από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί την απομάκρυναν γρήγορα ενώ την προέτρεπαν να μείνει «φρόνιμη»!

Ο Μπερλουσκόνι γύρισε αμέσως την πλάτη και έσπευσε να φύγει δηλώνοντας λίγο μετά ότι ούτε είδε ούτε κατάλαβε τι συνέβη!

«Ο χρόνος μου τελείωσε; Ναι, στην ουσία η αναμονή στην ουρά για να ψηφίσω, τελείωσε» Έτσι, με ένα αστείο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχολίασε την καταγγελία: «Ήταν μια εμφάνιση που δεν κατάφερα να την δω καν, ανάμεσα στον κόσμο, ήταν ένα φάντασμα; δεν ξέρω τι συνέβη, ήταν όμως μια όμορφη κοπέλα!».

Η 30χρονη γαλλίδα Femen η οποία απελάθηκε το βράδυ με 5ετή απαγόρευση εισόδου στην Ιταλία, κατηγορείται για αντίσταση σε κρατικό αξιωματούχο και πρόκληση αναταραχής κατά τη διάρκεια της “εκλογικής διαδικασίας” επειδή δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του προέδρου του εκλογικού τμήματος.

Σημειώνουμε ότι ο Μπερλουσκόνι και το 2013, όταν βρισκόταν ακόμα στην έδρα της Via Scrosati στο Μιλάνο, είχε δεχθεί επίθεση από τρεις ακτιβίστριες Femen με τον ίδιο τρόπο. Οι ακτιβίστριες τότε είχαν γράψει πάνω στο σώμα τους και φώναζαν το μήνυμα “Basta Berlusconi” (Φτάνει πια Μπερλουσκόνι).