Εκατοντάδες νεκρά νεογέννητα κορίτσια έχουν βρεθεί να απορρίπτονται σε σωρούς σκουπιδιών στο Πακιστάν τον τελευταίο χρόνο

Μετάφραση/Προσαρμογή Ιρέν Κόντου

 

Σε μία χώρα που τα γυναικεία ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά και με ποικίλους τρόπους, το να γεννηθείς γυναίκα φαίνεται αποτελεί από μόνο του καταδίκη. (Ι.Κ)

Εκατοντάδες νεκρά νεογέννητα κορίτσια έχουν βρεθεί να απορρίπτονται σε σωρούς σκουπιδιών στο Πακιστάν τον τελευταίο χρόνο, η πολιτιστική προτίμηση για τα αγόρια οδηγεί όλο και περισσότερους γονείς να δολοφονήσουν μωρά.

Στατιστικά

  • 345 μωρά που βρέθηκαν στα σκουπίδια στο Καράτσι από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, φιλανθρωπικά ιδρύματα αποκαλύπτουν
  • το 99 τοις εκατό διαπιστώθηκε ότι είναι κορίτσια,στα πλαίσια της πολιτισμικής προτίμησης για τα αγόρια, αναφέρει η έκθεση
  • Σε μία τρομακτική περίπτωση, τεσσάρων ημερών βρέφος βρέθηκε νεκρό με σχισμή στο λαιμό της

Εκατοντάδες νεκρά νεογέννητα κορίτσια έχουν βρεθεί απορρίπτονται σε σωρούς σκουπιδιών στο Πακιστάν κατά το τελευταίο έτος, εν μέσω μιας πολιτιστικής προτίμησης για τα αγόρια, που έχει προκύψει. Συνολικά 345 βρέφη έχουν βρεθεί νεκρά σε σωρούς απορριμμάτων στο Καράτσι την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στο Πακιστάν, από τις αρχές του 2017 με το 99 τοις εκατό από αυτά να είναι κορίτσια, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων.

Σε μια τρομακτική περίπτωση, τεσσάρων ημερών βρέθηκε νεκρός με σχισμή στο λαιμό της. Ένα άλλο νεογέννητο εγκαταλέιφθηκε στα σκαλιά ενός τζαμιού μόνο για να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου, όταν ένας κληρικός υπέθεσε πως είναι ”νόθο”και”παράνομο” μια φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε.

Σύμφωνα με την “The News International”, ακτιβιστές από το Ίδρυμα “Chhipa Welfare Foundation”  ανέφερε ότι συνάντησε 93 τέτοιες περιπτώσεις στο Καράτσι.  Για την ακρίβεια, 70 περιπτώσεις το 2017 και 23 το τρέχον έτος (2018).

Η παιδοκτονία και η βρεφοκτονία αποτελούν ποινικό αδίκημα στο Πακιστάν και η αστυνομία λέει πως η φτώχεια και ο αναλφαβητισμός είναι οι βασικές αιτίες, αναφέρει έκθεση.

Ωστόσο, η Anwar Kazmi, από τη φιλανθρωπική οργάνωση “Edhi Center”, ανέφερε ότι η πλειονότητα των περιπτώσεων της παιδοκτονίας ήταν το αποτέλεσμα των γεννήσεων εκτός γάμου. Είπε ότι τα κορίτσια που γεννήθηκαν εκτός γάμου δολοφονούνται λόγω του κοινωνικού στίγματος, με τα αγόρια να προστατεύονται σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις από τις οικογένειες.

“Ασχολούμαστε με τέτοιες περιπτώσεις για χρόνια και υπάρχουν μερικά τέτοια περιστατικά που συγκλόνισαν τις ψυχές μας. Μας έκανε να αναρωτηθούμε αν η κοινωνία αρχίζει να γυρίζει πίσω στην πρωτόγονη εποχή.”

Παραπέμπουν στη μελέτη του “Ινστιτούτο γήρανσης πληθυσμού” στην Οξφόρδη  που επισημαίνει  πως το αρσενικό θεωρείται το φύλο προτίμησης  στο Πακιστάν και δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται να αντιμετωπίσει τα  άδικα πρότυπα των φύλων που υποστηρίζουν την αντίληψη ότι οι γιοι είναι πιο “πολύτιμοι” από τις κόρες.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας φέρεται να έχει δηλώσει ότι μπορεί να διερευνήσει αίτια αυτών των θανάτων μόνο από τη στιγμή που έχει καταχωρηθεί καταγγελία.

Πέρυσι,συνέχισε ο αξιωματούχος, μόνο μία περίπτωση παιδοκτονίας καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Καράτσι.

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5678025/Hundreds-dead-newborn-girls-dumped-garbage-piles-Pakistan-year.html?ito=social-facebook