#MyCameraIsMyWeapon: γυναίκες καταγράφουν με τα κινητό όσους τις παρενοχλούν

Στο Ιράν, τη χώρα που προσπαθεί να απαλλαγεί από την υποχρεωτική χρήση του χιτζάμπ, οι γυναίκες που επιλέγουν να πετάξουν από το κεφάλι τους την μαντίλα βρίσκονται αντιμέτωπες με την ταπείνωση, την παρενόχληση, ακόμη και τις σεξουαλικές επιθέσεις: αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της ντροπής, η Masih Aline Jad, ακτιβίστρια υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων δημιούργησε στα social media το hashtag #MyCameraIsMyWeapon, προτρέποντας τις συμπατριώτισσες τους να δείχνουν θάρρος και να καταγράφουν με τα κινητά τους, όποιον τις πλησιάζει παρενοχλώντας, απειλώντας ή έτοιμος να τους επιτεθεί.   

Το βίντεο ανεβαίνει στα social media με τα πρόσωπα αυτών των αντρών σε μία ξεκάθαρη δήλωση ότι αυτή η τακτική εκφοβισμού και ταπείνωσης του γυναικείου φύλου δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή χωρίς συνέπειες.   

Ας σημειωθεί ότι η Jad ήταν η ίδια που δημιούργησε και το κίνημα #WhiteWednesdays, παρακινώντας τις γυναίκες κάθε Τετάρτη να βγαίνουν στους δρόμους της χώρας, αφήνοντας το κεφάλι και τα μαλλιά τους εκτεθειμένα, βγάζοντας τη μαντίλα.   

«Από το να ικετεύουμε για την ελευθερία μας, προτιμήσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», δηλώνει χαμογελαστή μία από τις υποστηρίκτριες του κινήματος.

Women In Iran Saying #MyCameraIsAWeapon

These women in Iran are turning their cameras into weapons to end street harassment

Gepostet von NowThis Her am Mittwoch, 18. April 2018