Mπραντ Πιτ: φέρνει το σκάνδαλο Γουάινστιν στη μεγάλη οθόνη

 

Αλιεύει η Ιρέν Κόντου

 

Μια προσωπική βεντέτα γίνεται ταινία. Ο Μπραντ Πιτ θα φέρει το σκάνδαλο που συγκλόνισε το Χόλιγουντ και το “αρπακτικό” Χάρβεϊ Γουάινστιν στη μεγάλη οθόνη.

Video: Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Το Χόλιγουντ αποκαθηλώνει τον «βασιλιά» του

Σύμφωνα με το E! News η εταιρία παραγωγής του ηθοποιού Plan B θα “συμμαχήσει” με την εταιρία Annapurna Pictures για να φέρουν το φιλόδοξο και αμφιλεγόμενο project στην οθόνη.

Η ταινία θα εξιστορεί τη δεκάμηνη έρευνα των δημοσιογράφων Jodi Kantor και Mean Twohey που αποκάλυψαν το δίχτυο εκβιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων του Χόλιγουντ για τη New York Times.

Oι αποκαλύψεις δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα τον Οκτώβριο του 2017. Έκτοτε αποκαλύφθηκαν πολλά.

Ανάμεσα στις star που μίλησαν κατά του μεγαλοπαραγωγού είναι οι Rose McGowan και Uma Thurman.

Το σκάνδαλο καθαίρεσε τον Γουάινστιν ενώ έφεραν στις δημοσιογράφου το βραβείο Πούλιτζερ -ένα τρόπαιο που αποδέχθηκαν τόσο οι δύο ρεπόρτερ των ΝΥΤ όσο και ο Ρόναν Φάροου που έφερε τις δικές του μαρτυρίες στο φως για το New Yorker.

Ο Πιτ και ο Γουάινστιν

Η επιλογή του Πιτ να εμπλακεί στο project είναι προσωπική υπόθεση. Δύο από τις συντρόφους του, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Αντζελίνα Τζολί μίλησαν εναντίον του Γουάινστιν και των πρακτικών του.

Σύμφωνα με το People ο Πιτ επιτέθηκε στον Γουάινστιν για την Πάλτροου το 1995.

Χάρβευ Γουάινσταιν: εποπτεύει τα Όσκαρ ως άγαλμα με πριαπισμό στο Χόλυγουντ

“Το Χόλιγουντ θα τον συγχωρέσει”

Ο Πιρς Μόργκαν πιστεύει ότι τελικά το Χόλιγουντ θα συγχωρέσει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο 66χρονος μεγιστάνας της κινηματογραφικής βιομηχανίας κατηγορήθηκε από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση, που κινούνταν από την παρενόχληση μέχρι και τον βιασμό.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του αλλά αρνείται τις κατηγορίες ότι προχώρησε σε μη συναινετικό σεξ.

Οι υποθέσεις που αφορούν τον χολιγουντιανό παραγωγό διερευνούνται από την αστυνομία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ ο Πιρς Μόργκαν είπε ότι έχει μιλήσει με τον Γουάινστιν, ο οποίος βρίσκεται σε κέντρο θεραπείας στην Αριζόνα.

“Έχω μιλήσει με τον Χάρβεϊ στην κλινική στην Αριζόνα για περίπου μία ώρα. Είναι ένας γοητευτικός χαρακτήρας. Η αποκάλυψη του όλου πράγματος είναι ο τρόπος επιλογής ηθοποιών που τελικά οδήγησε στην κρίση. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έπαθα το ίδιο σοκ όπως κάποιοι άλλοι στο Χόλιγουντ. Ακούστε, αυτό ήταν από πάντα το σύστημα που επικρατούσε στο Χόλιγουντ” είπε ο Μόργκαν.

Όπως ο Γκίμπσον

Σύμφωνα με τον Μόργκαν αυτού του είδους οι πρακτικές “ήταν μία βόμβα ηθικής από την δεκαετία του 1920” και η άποψη ότι “ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι ο μόνος κακοποιός”, είναι αστεία. “Κοιτάξτε το παράδειγμα του Μελ Γκίμπσον: τελικά ο Χάρβεϊ πιστεύω ότι θα συγχωρεθεί”.

Ο Γκίμπσον πυροδότησε μια αντισημιτική διαμάχη μετά από μία σύλληψη του το 2006 και απομονώθηκε από την κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά πλέον το Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια τον δέχτηκε πίσω και το 2017 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για την ταινία “Αντιρρησίας Συνείδησης”, ενώ ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικογενειακή κωμωδία “Ξαναγύρισε ο μπαμπάς”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: cnn.gr