Ένας 15χρονος μαθητής έβαλε τέλος στη ζωή του, στα νότια προάστια.

Άλλο ένα νεκρό παιδί, θύμα bullying. Είναι λυπηρό, σοκαριστικό, εξοργιστικό. Πρέπει να φτάνουμε στο σημείο νέα παιδιά να δολοφονούνται ή να βάζουν τέλος στη ζωή τους για να ασχοληθούμε με το θέμα? Ας μη λησμονούμε, είναι υποχρέωσή μας ως γονείς,εκπαιδευτικοί, φίλοι/ες, αλλά και ως άνθρωποι να σπεύδουμε για να βοηθήσουμε άτομα που υφίστανται (σχολικό) εκφοβισμό, ακόμα και αν δείχνουν δυνατά,αλλά και να γαλουχούμε τα παιδιά μας με τις αρχές του σεβασμού προς όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Στο άρθρο αυτό, θα σας μιλήσουμε και για κάποιους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να “πολεμήσουμε” το bullying. (Ι.Κ)

Επιμέλεια: Ιρέν Κόντου

Τέλος στη ζωή του έβαλε 15χρονος στα νότια προάστια.

Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να δεχόταν bullying από συμμαθητές του στο σχολείο.

Το παιδί βρέθηκε από οικείους του κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του στην Αργυρούπολη.

O 15χρονος σύμφωνα με την αστυνομία άφησε και σημείωμα στις λίγες γραμμές του οποίου εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ακραία αυτή πράξη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του καθώς δεν άντεχε το bullying που δεχόταν από συμμαθητές του, κατονομάζοντας μάλιστα έξι συγκεκριμένα άτομα, «Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (σ.σ αναφέρει το όνομα του αδερφού του)», αρχίζει το λακωνικό του γράμμα και στη συνέχεια αφού αναφέρει τα ονόματα συγκεκριμένων ατόμων γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Την υπόθεση ερευνά το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

(skai.gr)


Ξυλοδαρμούς, βρισιές, απειλές, χλευασμούς ακόμη και ξεγύμνωμα αποκαλύπτει επιστημονική έρευνα που έγινε σε σχολεία και η οποία αφορά ακόμη και σε μαθητές του δημοτικού.

Τα κρούσματα της σχολικής βίας είναι συχνά και όπως αποκαλύπτουν οι εκπαιδευτικοί, κάθε χρόνο βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά έως και πέντε φορές, σε ποσοστό που φτάνει το 68%.

Το ανησυχητικό είναι ότι η βία εμφανίζεται ακόμη και στις πολύ μικρές ηλικίες, όπου τα παιδιά δε διστάζουν να επιτεθούν το ένα στο άλλο, χρησιμοποιώντας βρισιές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Η έρευνα για τη βία στο σχολικό περιβάλλον έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας  Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Η βία στο σχολικό περιβάλλον: Μια διαδρομή στα σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας».

(Εφημερίδα  “Έθνος”)

 

Μάθετε περισσότερα για το bullying και τους τρόπους αντιμετώπισής του εδώ.

 

  • Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία
  • Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας
  • Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας