Κόλαση στη Μόρια: «Συγκατοικεί» με τους βιαστές της

Η υπεύθυνη των ιατρικών προγραμμάτων των ΓΧΣ στη Λέσβο Αλίκη Μεϊμαρίδου απευθύνει δραματική έκκληση να μπει τέλος στη φρίκη της Μόριας

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Συγκλονιστικές ιστορίες μέσα από το κολαστήριο της Μόριας έρχονται στο φως θυμίζοντας σε όλους τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», γυναίκα που είχε πέσει θύμα βιασμού παραμένει στην ίδια σκηνή, υποχρεωμένη να «συγκατοικεί» στο hotspot με τους τρεις δράστες. Αυτή είναι μία από τις δεκάδες τραγικές ιστορίες που εξελίσσονται στη Μόρια.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, απεγνωσμένος έφηβος παραλίγο να σκίσει τις φλέβες του με βαθιά χαρακιά από τον καρπό μέχρι τον αγκώνα, προσφυγόπουλο 10 ετών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κ.λ.π.

Πρόκειται για ανατριχιαστικά περιστατικά που αντιμετώπισαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στη Μόρια. Η υπεύθυνη των ιατρικών προγραμμάτων των ΓΧΣ στη Λέσβο Αλίκη Μεϊμαρίδου απευθύνει δραματική έκκληση να μπει τέλος στη φρίκη της Μόριας.

«Ο επ΄ αόριστον εγκλωβισμός των ανθρώπων προκαλεί σοβαρή επιδείνωση στη σωματική και την ψυχική υγεία τους. Τα ανθρώπινα δικαίωμα έχουν γίνει κουρελόχαρτο», υποστηρίζει.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ».

in.gr