Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο της Κρήτης

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Σε πολύ κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, ο 60χρονος δράστης μαχαίρωσε στις 10 Οκτωβρίου, μέχρι θανάτου, την 53χρονη Μαρίνα Τζωρμπατζάκη, που ήταν πρώην σύζυγος του αδελφού του, χωρισμένη από αυτόν. Το φονικό έγινε μπροστά στην καφετέρια που διατηρούσε το θύμα, η οποία αντιστάθηκε και προσπάθησε να σώσει τη ζωή της, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί, αλλά παραδόθηκε σε λίγες ώρες στην στην αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του.

Η γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών, και η μια της κόρη, η Κωνσταντίνα Παγάνη, είχε κερδίσει τα καλλιστεία Ms Transcontinental International και αναδείχτηκε Μις Υφήλιος 2017.

Ο δράστης ήταν άστεγος και εξαρτημένος από το αλκοόλ. Φιλοξενείτο για τρία χρόνια στο σπίτι της ανιψιάς του,  η οποία όμως του ζήτησε να φύγει, γιατί δεν προσέφερε στην συντήρηση του σπιτιού και έκανε διαρκώς καυγάδες. Ο δράστης, θεώρησε ότι η Τζωρμπατζάκη ήταν υπεύθυνη για την πράξη της κόρης της, και προχώρησε στο φόνο της.

Ο αδελφός του δράστη και πρώην σύζυγος του θύματος, αναφέρεται από την αστυνομία ότι έχει απασχολήσει για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, όπως ληστείες, ναρκωτικά, αποδράσεις, πυροβολισμούς κατά αστυνομικών και βόμβες.

Ακόμα μια γυναικοκτονία, και για να παραφράσουμε το φεμινιστικό μας σύνθημα, “είναι και το αλκοόλ, είναι κι η ανεργία, αλλά το χέρι του το σήκωσε η πατριαρχία”, αφού για όλα τα δεινά υπεύθυνη θεωρείται μια γυναίκα, που πρέπει να τιμωρηθεί, και μάλιστα συχνότατα με τη θανατική ποινή.

Η δεύτερη φωτό από το κεντρικό σημείο στο οποίο έγινε ο φόνος