Αλληλεγγύη στη διωκόμενη συνδικαλίστρια Ζωή Πετροπούλου

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Σάλο έχει προκαλέσει η δίωξη της εργαζόμενης στο Δήμο Τριφυλίας Ζωής Πετροπούλου, η οποία είναι εργαζόμενη στην καθαριότητα και μέλος του σωματείου της καθώς και της συνδικαλιστικής παράταξης Ανατρεπτική Παρέμβαση ΟΤΑ Μεσσηνίας.

Η Πετροπούλου κατήγγειλε τη διαπιστωμένα παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, που απειλεί τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον της περιοχής, την ενοικίαση απορριμματοφόρων σε άθλια κατάσταση από ιδιωτική εταιρεία και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, που πρόσφατα οδήγησαν στον ακρωτηριασμό εποχιακής εργάτριας καθαριότητας.

Η δημοτική αρχή απομάκρυνε την εργαζόμενη από τη θέση της προϊσταμένης καθαριότητας και, επιστρατεύοντας εγκάθετους οι οποίοι κατέθεσαν αναφορές και μηνύσεις εναντίον της, διενεργεί εις βάρος της διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στην οποία καλείται να καταθέσει ανωμοτί, ως κατηγορούμενη, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.  Η Πετροπούλου είναι μητέρα 4 ανήλικων τέκνων.

Το ΝΤ Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο πρόσωπο της εργαζόμενης στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, κας Ζωής Πετροπούλου, και ταυτόχρονα να καταδικάσει “τη σκόπιμη μετακίνησή της σε άλλη υπηρεσία ύστερα από αντιδράσεις της στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των καταγγελιών της για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων σε μη νόμιμο χώρο”. Ως εκ τούτου, ζητά από το Δήμαρχο Τριφυλίας να αναιρέσει την μετακίνηση της εν λόγω υπαλλήλου καθώς και να παύσουν κάθε μορφής διώξεις εναντίον της.

Καταγγελία για τη συγκεκριμένη δίωξη εξέδωσε επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ το θέμα έχει λάβει γενικότερα μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία. Και δεν ξεχνάμε ότι οι γυναίκες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταξική πάλη, και ειδικά οι εργαζόμενες στην καθαριότητα, έχουν δώσει μεγάλους και εμβληματικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια.