25 Νοέμβρη: Φεμινιστικές κινητοποιήσεις στον κόσμο

Παρουσίαση: Σίσσυ Βωβού

Φωτορεπορτάζ, κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο, μαζικές, μαχητικές, “Ούτε μια λιγότερη” ήταν ένα από τα σημαντικά συνθήματα, που φαίνεται και στην πρώτη φωτογραφία μας, που είναι από τη Ρώμη.

Ρώμη, τα κόκκινα παπούτσια είναι ό,τι έχει απομείνει μείνει από την γυναίκα που δολοφονήθηκε.

Ρώμη

Κωνσταντινούπολη-Ιστανμπούλ: Με χημικά και ξύλο διαλύθηκε η πορεία κατά της βίας, η οποία ήταν εξαρχής απαγορευμένη αλλά οι φεμινίστριες αψήφισαν την απαγόρευση.

Βαρκελώνη σήμερα
“Μαζί θάψαμε την πατριαρχική τάξη”

Μαδρίτη

Τα δικαστήρια του Ισπανικού Κράτους έλαβαν περισσότερα από 166,000 μηνύσεις για έμφυλη βία το 2017, 16% περισσότερα απ’ ότι το περασμένο έτος, σύμφωνα με το Γενικό Συμβούλιο των Δικαστών.

Στη Γαλλία, περίπου 50.000 διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις
Λυών, Μασαλία (η φωτό με το κόκκινο ποτάμι), Παρίσι

Εκουαντόρ, Λατινική Αμερική: Θέλουμε να ζήσουμε

Ο Antonio Tajani διέκοψε τη συνάντηση κορυφής για το Brexit για να εκφράσει την υποστήριξή του στην καμπάνια του ΟΗΕ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Με σχετικό μακιγιάζ, ήθελε να δείξει το σύμβολο της κακοποίησης

Στο Μαρόκο, ο οργανισμός Γυναίκες του ΟΗΕ στο Μαγκρέμπ, έστειλαν 1.500 πορτοκαλί μπαλόνια (φιλικά στο περιβάλλον) στον ουρανό της Ραμπάτ, για να συμβολίσουν την έναρξη των 16 ημερών ακτιβισμού για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.