Ελένη Τοπαλούδη, 21 ετών – ακόμα μία λιγότερη

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο φόνος της νεαρής κοπέλας, και το γεγονός ότι φορούσε μόνο το σουτιέν της, φυσικά το μυαλό μας πήγε σε φόνο που ακολούθησε ένα βιασμό, ή έναν ομαδικό βιασμό, ή μια απόπειρα βιασμού, το πιο αποκρουστικό που μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα αλλά και σε όλες τις γυναίκες. Ακολούθησαν δημοσιεύματα στο fb, που εξευτέλιζαν την νεκρή και έδειχναν τη χαρά αυτών που τα έγραψαν. Αυτοί είναι, φυσικά, οι επόμενοι και επίδοξοι για τέτοια κακουργήματα. Φυσικά υπήρξε και αντίκρουση, πάλι στο fb. Τώρα αναμένουμε το πόρισμα των ιατροδικαστών. Το γυναικείο κίνημα αγωνίζεται σε όλο τον κόσμο με το σύνθημα: Ούτε μία λιγότερη. Σ.Β.

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Τις ομολογίες ενός άνδρα ελληνικής και ενός αλβανικής καταγωγής εξετάζει η αστυνομία. Τα δύο άτομα που θεωρούνταν ύποπτοι, 21 και 19 ετών αντιστοίχως, ανακρίνοντας μέχρι αργά χθες τη νύχτα για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Τα δύο άτομα φέρονται να γνώριζαν την άτυχη κοπέλα, έπεσαν σε αντιφάσεις και εν συνεχεία ομολόγησαν ενώπιον των ανακριτών του Λιμενικού Σώματος και κλιμακίου από την Αθήνα ρίχνοντας ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο. Η άρνηση της 21χρονη φοιτήτριας να ενδώσει στις ερωτικές επιθυμίες δύο ανδρών, τους οποίους εμπιστεύτηκε, φαίνεται σύμφωνα με την αστυνομία να είναι η επικρατέστερη αιτία για τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Ροδιακή, όλα δείχνουν ότι οι δύο άνδρες ζήτησαν από την κοπέλα να συνευρεθούν ερωτικά και όταν εκείνη αρνήθηκε προκάλεσε τη βίαιη αντίδρασή τους. Συγκεκριμένα, προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν και όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει τη χτύπησαν στο κεφάλι με κάποιο αντικείμενο, φόρτωσαν το σώμα της σε ένα λευκό βαν και πήραν το δρόμο για τη Λίνδο.

Όπως έγινε γνωστό σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στο σπίτι της άτυχης φοιτήτριας από τις οποίες προέκυψε η εμπλοκή των υπόπτων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Από το υλικό των καμερών φαίνεται πως η 21χρονη επιβιβάστηκε σε λευκό βανάκι ιδιοκτησίας του ενός, την περασμένη Τρίτη.

Από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. DNA της εντοπίστηκε τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του ενός εκ των υπόπτων. Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια, σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι. Το πτώμα της βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή “Φώκια” στους Πεύκους. Όταν εντοπίστηκε φορούσε μόνο το στηθόδεσμό της και κανένα άλλο ρούχο.

 

Γ. Τοπαλούδης: Γνωστός της ένας από τους δράστες

«Από σήμερα το πρωί και το μεσημέρι που ήμουν στο λιμεναρχείο μου είπαν ότι ήμαστε σε καλό δρόμο. Διερευνούν κάθε δυνατότητα που υπάρχει από κάθε μέσο που υπάρχει, από κάμερες κλπ» δήλωσε ο συντετριμμένος πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε και βρέθηκε νεκρή σε απόκρημνη περιοχή της Ρόδου, Γιάννης Τοπαλούδης στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομές στην Ενημέρωση” με τον Γιώργο Βούλγαρη.

«Υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν προσαχθεί αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει. Πάντως έχουν δραστηριοποιηθεί (οι τοπικές αρχές) όλες αυτές τις ημέρες και τους ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους εδώ και στο λιμεναρχείο και στην αστυνομία» συνέχισε και επεσήμανε ότι δεν θέλει να πει περισσότερα για την εξέλιξη των ερευνών.

«Σήμερα που πήγαμε με το λιμενικό στο σημείο, όπου είχε βρεθεί η σορός, υπήρχαν κεράκια, κάποιος πήγε σε αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή ένα κεράκι» είπε και μίλησε με παράπονο για αυτό που συνέβη στην κόρη του: «Δυστυχώς βρήκε αυτό το άδικο και σκληρό τέλος το κορίτσι μου (..) Προφανώς κάποιος ή κάποιοι ήξεραν την τοποθεσία εκεί γιατί είναι πραγματικά απόμερη και απόκρυμνη. Υπήρχε κάποιος γνωστός της σίγουρα. Από κάποιες φίλες της οι αρχές να εντοπίσουν κάποια πρόσωπα».

«Νομίζω και πιστεύω ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το καλοπροαίρετο χαρακτήρα του κοριτσιού μου. Αυτό ήταν το σφάλμα του παιδιού μου, η έλλειψη της καχυποψίας και της πονηριάς. Ήταν ένα κορίτσι κοινωνικό» κατέληξε.
ΠΗΓΗ: News 247