Τουρκία: «Δεν ήταν παρθένα» λένε οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό και την δολοφονία φοιτήτριας

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία.

Κατηγορούνται ότι την βίασαν και την πέταξαν από τον 20ο όροφο και η δικαιολογία τους στο δικαστήριο ήταν ότι η νεαρή συνάδελφός τους «δεν ήταν παρθένα».

Συνέβη στην Αγκυρα, στις 29 Μαΐου του περασμένου χρόνου και η δίκη άρχισε την Τετάρτη. Ο Καταγκάϊ Ακσού και ο Μπέρκ Ακάντ είναι συνεταίροι και κατηγορούνται για τον βιασμό και την δολοφονία της Σουλέ Τσετ, 23 ετών, μίας φοιτήτριας η οποία εργαζόταν ως βοηθός του Ακσού.

Οι δύο συνεταίροι υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι και ότι η νεαρή γυναίκα πήδηξε από το παράθυρο του γραφείου τους πριν προλάβουν να την σταματήσουν. Οι δηλώσεις τους ήταν αντικρουόμενες και δεν εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους καθάρισαν σχολαστικά το γραφείο μετά τον θάνατο της Τσετ. Δεν βρέθηκαν ούτε αποτυπώματα, ούτε τα ποτήρια με τα οποία έπιναν και οι τρεις αλκοόλ μέχρι τα ξημερώματα, αλλά κάτω από τα νύχια του θύματος βρέθηκαν ίχνη DNA του Ακάντ. Επίσης, στον γοφό της βρέθηκε ίχνος από ανθρώπινο δάγκωμα.

Ο Ακσού αρνήθηκε ότι είχε σχέση με την γυναίκα αλλά στο κίνητό της βρέθηκε ένα μήνυμα το οποίο έστειλε σε φίλο της λίγο πριν τον θάνατό της: «Ο Ακσού δεν με αφήνει να φύγω από το γραφείο διότι είναι ερωτευμένος μαζί μου».

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή τους και ότι το θύμα «δεν ήταν παρθένα» – δηλώσεις οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, στην οποία το 2018 τουλάχιστον 440 γυναίκες σκοτώθηκαν από τους ζηλιάρηδες συζύγους τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Μαΐου και οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τότε.

«Η Σουλέ Τσετ ήταν μία φοιτήτρια που έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει. Ο θάνατός της παρουσιάστηκε σαν αυτοκτονία για να αθωωθούν οι δολοφόνοι. Θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε ότι ήταν δολοφονία» δήλωσαν τα μέλη Γυναικείας Οργάνωσης της Αγκυρας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστήριο.

Πηγή: hurriyetdailynews.com
Αναπαραγωγή από huffingtonpost.gr – Newsroom