Βραβείο σεξισμού στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Παρουσίαση: Σίσσυ Βωβού

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πρόεδρος του ΠΑΟ. Θέλησε να εξευτελίσει την αντίπαλη ομάδα, και βρήκε τον ισχυρότερο τρόπο: άφησε μια κυλότα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πόσο πιο γελοίος μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός απ’ ότι να του “αρμόζει” μια κυλότα; Αναδημοσιεύω εδώ ένα δυνατό κείμενο από το fb από τον άγνωστο σε εμένα Θόδωρο Σκαμάγκο:

“Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησε ένα γυναικείο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού θέλοντας συμβολικά να δηλώσει ότι ο αντίπαλος ήταν δειλός, “κότα”, “χέστης”, “γυναικούλα”.

Αυτό όμως που ξέχασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πως ένα τέτοιο εσώρουχο μπορεί να φορούσε η γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο,
η μαία που τον ξεγέννησε,
η νταντά που του δινε το γάλα,
η δασκάλα που του μαθε γράμματα,
η κοπέλα της σεκιούριτι που φυλάει τα γραφεία του,
η ρεπόρτερ που γίνεται “παπί” για την είδηση που θα γεμίσει τα σάϊτ του,
η προϊσταμένη που δουλεύει 12ωρο για να πηγαίνει ρολόι η παραγωγή του,
η φαρμακοποιός που πουλάει την πραμάτεια του,
η φίλαθλος που κάνει χιλιόμετρα για να δει τον εξάστερο.

Και το χειρότερο, Δημήτρη Γιαννακόπουλε, ένα τέτοιο εσώρουχο μπορεί να φορούσε και κείνο το κοριτσάκι που σα σκουπίδι βίασαν, ξυλοκόπησαν και πέταξαν ζωντανό στη θάλασσα οι δυο ανδροπρεπείς “μαγκίτες” σαν και του λόγου σου.

Όταν σπέρνεις σεξισμό, θερίζεις θύματα. Και δυστυχώς στη διαδικτυακή εποχή μας, το βάρος της σποράς των προτύπων πέφτει κυρίως στα δημόσια πρόσωπα.

Για όλους όσους έσπευσαν να ζητωκραυγάσουν, θα ήθελα απλά να αναλογιστούν το μήνυμα που πέρασε για τις γυναίκες της ζωής τους αυτή η επώνυμη καρικατούρα.

(Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση αθλητικού ή οπαδικού σχολίου στην ανάρτηση)”

Μήπως υπάρχει κάποια δεοντολογία και κάποια πρωτόκολα στην αθλητική νομοθεσία, με βάση την οποία δικάζουν τα αθλητικά δικαστήρια; Δεν ξέρουμε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο σεξισμός κυριαρχεί σε πολλούς οπαδούς, αλλά όταν εκπέμπεται με έναν τόσο ακραίο τρόπο από τον πρόεδρο μιας μεγάλης ομάδας, τότε το παράδειγμα έρχεται από τα πάνω.

Μήπως θα υπάρξει προσφυγή για να τιμωρηθεί ο κ. Γιαννακόπουλος χάνοντας την αρχηγία της ομάδας; Μήπως πρέπει οι εισαγγελείς να πάρουν πρωτοβουλίες για την δίωξή του για ακραία προσβολή των γυναικών, της Γυναίκας; Μακάρι, αλλά αφιβάλλουμε.

Πάντως εγώ θα κάνω αίτημα στο Μωβ να του απονείμουμε το “βραβείο” του ακραίου σεξισμού, αλλά και αίτημα στην ευρωπαϊκή αθλητική ομοσπονδία να απαιτήσει την τιμωρία του.