Εξάρχεια: Καμία ανοχή στους βιασμούς γυναικών, στον κοινωνικό κανιβαλισμό και στην εξουσιαστική βία.

ΚΑΜΙΑ ΣΙΩΠΗ-ΑΝΟΧΗ-ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ μπροστά στους βιασμούς γυναικών. ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ απέναντι στη βαρβαρότητα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην πλατεία Εξαρχείων, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΗ, 6μμ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ από την πλατεία Εξαρχείων, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΗ, 6μμ

Μας γεμίζουν οργή τα περιστατικά βιασμών που συνέβησαν, τον τελευταίο καιρό, στα Εξάρχεια, τα οποία έρχονται ως συνέχεια αμέτρητων άλλων περιστατικών αντικοινωνικής βίας, όπως ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, σεξιστικές επιθέσεις, κλοπές κ.α., στα οποία έχουμε αναφερθεί και συνάμα εναντιωθεί πολλές φορές, στο πλαίσιο του αγώνα που διεξάγουμε για τη γειτονιά.

Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν, με το χειρότερο τρόπο, το ζοφερό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή, και ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Ένα περιβάλλον εκφυλισμού, που επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και η λογική της εξουσιαστικής επιβολής του “ισχυρού πάνω στον αδύναμο”.

Αυτή η συνθήκη έχει επιβληθεί από τις ναρκομαφίες και πλήθος συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή, στο βωμό του κέρδους καθώς και αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού του κράτους, το οποίο τη διαμορφώνει και την αξιοποιεί στοχεύοντας στην οριστική αλλοίωση των κοινωνικών, ταξικών, αγωνιστικών χαρακτηριστικών των Εξαρχείων. Αποτελεί μέρος του κατασταλτικού σχεδιασμού του, για τη συντριπτική επέμβαση στην περιοχή, τον ολοκληρωτικό έλεγχο του κέντρου της πόλης και την απρόσκοπτη καπιταλιστική ανάπτυξη.

Μπροστά σε αυτή τη συνθήκη, θεωρούμε πως το κίνημα δεν πρέπει να σιωπά και να ανέχεται άλλο το γενικευμένο εκφυλισμό της γειτονιάς. Πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά, να περιφρουρήσουμε τις δομές του κινήματος, την ιστορία, τους αγώνες και τις μάχες που δόθηκαν και δίνονται στην περιοχή. Να μην συνηθίσουμε την εξουσιαστική βία και τον κανιβαλισμό σαν de facto καθημερινότητα.

Να βρούμε τις συνδέσεις και τα πατήματα, με τους εργαζομένους και τους κατοίκους, ντόπιους και μετανάστες, και όλοι μαζί συλλογικά να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της γειτονιάς. Να στήσουμε αναχώματα απέναντι στο φόβο και να αντεπιτεθούμε σε κάθε βιαστή, κοινωνικό κανίβαλο, ναρκέμπορο, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν έχουν χώρο στην περιοχή και ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Να βάλουμε το λιθαράκι μας έτσι ώστε η γειτονιά των Εξαρχείων να αποτελέσει παράδειγμα κοινωνικής και ταξικής αυτοοργάνωσης. Ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης οφείλει να υπερασπιστεί τις αξίες του. Να δώσει αυτή τη μάχη και να νικήσει.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΚΑΜΙΑ ΣΙΩΠΗ-ΑΝΟΧΗ-ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ μπροστά στους βιασμούς γυναικών.
ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ απέναντι στη βαρβαρότητα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Αντίστοιχη πολύ πετυχημένη και μαζική εκδήλωση είχε γίνει στα Εξάρχεια στις 20 Μάη 2017, σε συνεργασία της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων και του Μωβ. Από αυτή την εκδήλωση είναι και οι φωτογραφίες. Περισσότερα, σε δημοσιεύσεις της εποχής στο Μωβ.