Τζήμερος: Γελοία η πρόταση για τη φεμινιστική απεργία της 8ης Μάρτη

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πρόσφατη χυδαία και σεξιστική τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «δημιουργούμε μαζί», αναδεικνύει την ανάγκη καταδίκης και απομόνωσης του σεξισμού του ρατσισμού και της τοξικής αρρενωπότητας στο δημόσιο λόγο.

Όπως αναλυτικά αναφέρει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής της παράταξης «δημιουργούμε μαζί» είναι απολύτως συνεπής με τον εαυτό του και τις ηθικές του (απ)αξίες και απολύτως αμετάπειστος σε ό,τι αφορά τον πηγαίο και χυδαίο του σεξισμό που άλλωστε δεν χάνει ευκαιρία να κοινοποιεί με κάθε μέσον και τρόπο. Γνωρίζουμε για ποιον πρόκειται και θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να απαντήσουμε στην χυδαία, ρατσιστική, σεξιστική, μισογυνική και απαξιωτική του τοποθέτηση στην πρόταση της κ. Νικολέττας Δανιά, Περιφερειακής Συμβούλου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Αττικής για την έκδοση ψηφίσματος για την φεμινιστική απεργία. Η τοποθέτησή του έγινε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5/3/2019.

Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει γελοία την πρόταση για συμμετοχή στην φεμινιστική απεργία, γελοία την απεργία και αποχή των γυναικών από την εργασία, την φροντίδα και τα μαθήματα, αμφισβητώντας την ύπαρξη διακρίσεων και ανισοτήτων κατά των γυναικών στην δημόσια και ιδιωτική ζωή με το επιχείρημα ότι κάθε αναφορά στις ανισότητες κατά των γυναικών είναι εξ ορισμού ρατσιστική διότι και οι άνδρες αντιμετωπίζουν διακρίσεις, ενώ ότι συμβαίνει στο σπίτι μας δεν μπορεί να είναι θέμα νομικής ρύθμισης και δεν είναι ζήτημα που αφορά την πολιτεία. Eξίσου απαράδεκτοι στην ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και οι χαρακτηρισμοί του για την κ. Δανιά.

Θα αρκεστούμε μόνο να δηλώσουμε ότι αντιπροσωπεύει το σύγχρονο πρόσωπο του νεοφασίστα μισογύνη και σεξιστή που αδυνατεί να σκεφτεί και να κατανοήσει ό,τι και όποια δεν συμπεριλαμβάνεται στο ασφυκτικά ρατσιστικό και απάνθρωπο σύμπαν του. Ένα νεοφασιστικό σύμπαν που στοχοποιεί όποιον και κυρίως όποια είναι διαφορετική ή έχει αντίθετη άποψη και προσέγγιση για τα πράγματα. Κυρίως όμως, και αυτό είναι το άκρως επικίνδυνο, επιχειρεί να αφαιρέσει την ανθρώπινη ταυτότητα από εκείνες που δεν εγκρίνει ή οι οποίες δεν ταυτίζονται με τα κατά καιρούς σεξιστικά του παραληρήματα. Με λόγο, τοξικό, απάνθρωπο, υποτιμητικό και ρατσιστικό προτρέπει σε χλεύη απέναντι σε όσες δεν εμπίπτουν στο σκοταδιστικό του σύμπαν.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις νεοφασιστικές αντιλήψεις και την προτροπή σε αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές πρακτικές απέναντι στις γυναίκες που τολμούν να  καταγγείλουν το σεξισμό και τη βία κατά των γυναικών. Καταδικάζουμε απερίφραστα την κατασκευασμένη μάτσο, ετεροκανονική, και νεοφασιστική, δήθεν ανωτερότητά του, και την τοξική του αρρενωπότητα που θεωρεί ότι μπορεί να ορίζει κατ’ αποκλειστικότητα το πλαίσιο του δημόσιου λόγου. Ξέρουμε ότι μπορεί και χειρότερα και δεν μας εκπλήσσει. Και τον ίδιο όμως δεν θα πρέπει να τον εκπλήσσει η μαχητικότητα και η αντοχή της ριζοσπαστικής, αριστερής και φεμινιστικής μας ιδεολογίας – είναι ακαταμάχητη απέναντι σε τόσο σαθρά και χυδαία επιχειρήματα. Και αγωνίζεται σταθερά και αμετάκλητα για την έμπρακτη κατοχύρωση της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας και για να ζούμε όλες και όλοι χωρίς τον φόβο της βίας.
Επειδή το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!».

Το βίντεο από την ομιλία του:

Πηγή: Left.gr

Η φωτογραφία είναι από την απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μάρτη, στην Αθήνα