Κύπρος: Α.Δαμιανού προς αστυνομία : Μην παραπλανάτε

Α.Δαμιανού προς αστυνομία : Η εξαφάνιση δεν είναι ποινικό αδίκημα – Μην παραπλανάτε

«Ας μην προσπαθείτε λοιπόν μάταια να μετακυλήσετε τις ασήκωτες ευθύνες σας» δηλώνει κατηγορηματικά προς την αστυνομία ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, σχετικά με  την «ανακάλυψη» της αστυνομίας ότι  τάχατες δεν μπορεί να γίνει άρση του απορρήτου της επικοινωνίας για τα εξαφανισθέντα πρόσωπα αφού η εξαφάνιση αφ´ εαυτής δεν είναι ποινικό αδίκημα για να ενεργοποιείται ο νόμος για άρση απορρήτου.

Η ανάρτηση: 

Είναι Μ. Σάββατο κ αντί να το σεβαστείτε εξακολουθείτε να παραπλανείτε τους πολίτες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Εδώ κ 2 μέρες (κ τραγικά με καθυστέρηση 7 δολοφονιών) «ανακαλύψατε» ότι δεν μπορούσατε τάχατες να κάνετε άρση του απορρήτου της επικοινωνίας για τα εξαφανισθέντα πρόσωπα.

Συγχαρητήρια για το εφεύρημα αλλά νομικά είναι αστήρικτο. Η εξαφάνιση αφ´ εαυτής δεν είναι ποινικό αδίκημα για να ενεργοποιείται ο νόμος για άρση απορρήτου. Καλά δεν ντρέπεστε; Η απαγωγή όμως είναι.

Εσείς λοιπόν αντί να χειριστείτε τις υποθέσεις ως απαγωγές, από ανεπάρκεια, ρατσισμό κ εγκληματική αμέλεια απλά δεν κάνατε όσα ο νόμος σας επέτρεπε. Και έχετε πολλά νομικά εργαλεία.

Είχατε καταγγελίες επώνυμες ότι επρόκειτο για απαγωγές,

  • είχατε καταγγελία από εργοδότη ανώτατο στέλεχος σας ότι ανησυχούσε για τη ζωή ενός από τα θύματα,
  • είχατε (σε ανώτατο επίπεδο) οχλήσεις από ευρωπαική πρεσβεία κ πολλά άλλα στοιχεία που δεν ερευνήσατε.

Οι πράξεις και οι παραλείψεις σας έδωσαν περισσότερο χρόνο σε ένα κτήνος για να κάνει αυτά που έκανε.

Ας μην προσπαθείτε λοιπόν μάταια να μετακυλήσετε τις ασήκωτες ευθύνες σας.
Σεβαστείτε το λαικό αίσθημα, τα θύματα, τις οικογένειες τους κ την τρωθείσα εικόνα αυτού του κράτους που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία.

ΠΗΓΗ: ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Από τη διαδήλωση τη Μεγάλη Παρασκευή μπροστά στο προεδρικό μέγαρο, με τον δραματικό τίτλο “Η Ζωή εν Τάφω”