Βιέννη: γιαγιάδες εναντίον των ακροδεξιών κομμάτων

Αλιεύει η: Σίσσυ Βωβού

Από:

Αγαπητές γιαγιάδες του κόσμου!

Είμαστε πολύ χαρούμενες που σας επικοινωνούμε την πρότασή μας «Γιαγιάδες ενάντια στην ακροδεξιά».

Ξεκινήσαμε στην Αυστρία το Νοέμβριο του 2017, τώρα η ιδέα μας αποκτά περισσότερη δύναμη. Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να διαδηλώνουμε εναντίον της κυβέρνησής μας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έδειξαν να ενδιαφέρονται για το άλλο πρόσωπο της Αυστρίας, αυτό του κόσμου, που αντιστέκεται στις ακραίες πολιτικές. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με σκοπό να έρθετε σε επαφή μαζί μας και για να γίνει αυτό θα αναπτύξουμε κάποιες θέσεις μας και θα μοιραστούμε σκέψεις για διαδικτυακές συναντήσεις.

Δημιουργήσαμε το όμιλο Facebook OMAS GEGEN RECHTS.
Δημιουργήσαμε την ομάδα facebook «Γιαγιάδες εναντίον των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη».
Διατηρούμε την ιστοσελίδα μας www.omasgegenrechts.at, όπου πατώντας το κουμπί «Grannies International», μπορείτε να δείτε τις ομάδες μας σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ακόμα στην αρχή.
Μπορείτε να γράψετε στον webmaster μας λίγα λόγια για την ομάδα σας και να σας ανεβάσουμε στη σελίδα. Επικοινωνείτε με: website@omasgegenrechts.at
Η διεύθυνσή μας για κάθε άλλη ενημέρωση είναι: office@omasgegenrechts.at
Ελπίζουμε λοιπόν να μπορέσουμε να καταφέρουμε σε παγκόσμια κλίμακα μια ισχυρή δύναμη ενάντια στην ακραία δεξιά πολιτική!!!!

Αγαπητές γιαγιάδες σε όλο τον κόσμο!

Ήρθε η ώρα για αντίσταση. Σε όλο τον κόσμο, και τώρα στην Ευρώπη, τα ακραία δεξιά κόμματα πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν τις σκέψεις μας μέσω του Διαδικτύου, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και να σπέρνουν μίσος και ψέματα, με τα οποία εξευτελίζουν τους φτωχούς. Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός είναι περισσότερο εχθρικός από ποτέ, καταστρέφει τη ζωή των παιδιών μας και οι αξίες της αλληλεγγύη και της δημοκρατία απειλούνται με κατάρρευση.

Γι ‘αυτό σας καλούμε να αντισταθείτε στα ακραία δεξιά κόμματα και, ακόμα και αν είστε υπερήλικες, να συμμετέχετε σε διαδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Ανησυχούμε βαθύτατα για την επιθετική γλώσσα, το μίσος και το κυνήγι μαγισσών που θεωρήσαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας.

Μη δώσετε εξουσίες στα ακροδεξιά κόμματα, μείνετε ενωμένες για το μέλλον των εγγονιών μας! Ας καταπολεμήσουμε τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό! Μπορούμε να το ξεπεράσουμε!

Βιέννη, 1η Μαΐου 2019

Δήλωση

Αυτή η σελίδα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Grannies International ή όπως καλείται στο Facebook «Γιαγιάδες ενάντια στα δεξιά κόμματα στην Ευρώπη». Στόχος μας είναι να συνδεθούμε με ηλικιωμένες γυναίκες και γιαγιάδες σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις απόψεις και την αντίστασή μας σχετικά με τα κινήματα για τα δεξιά και τα εξτρεμιστικά κινήματα παγκοσμίως.

Το να είσαι ηλικιωμένη δεν σημαίνει πως πρέπει να σιωπάς!

Η πρωτοβουλία μας για τα πολιτικά δικαιώματα ιδρύθηκε ως ομάδα του Facebook στις 16 Νοεμβρίου 2017 στη Βιέννη. Στόχος μας είναι να επηρεάσουμε τον πολιτικό λόγο με την προβολή λόγων και δηλώσεων από ηλικιωμένες γυναίκες και «γιαγιάδες», για τα πολιτικά ζητήματα που μας απειλούν σήμερα σε όλη την Ευρώπη.

Ποια μπορεί να συμμετάσχει;

Δεν χρειάζεται να είσαι γιαγιά να ενταχθείς! Οποιοσδήποτε ηλικίας μπορεί να γίνει μέλος, γυναίκες, άντρες, νέοι και ηλικιωμένοι, όλες μαζί!

Τα βασικά μας θέματα είναι η διατήρηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε μια αδιαίρετη Ευρώπη, η δέσμευση υπέρ των ίσων δικαιωμάτων όλων των γυναικών, των ανδρών και των παιδιών που ζουν στην Ευρώπη, η διατήρηση των αξιών, για τις οποίες αγωνίστηκαν σκληρά οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, όλοι οι συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως θρησκείας ή εθνικότητας.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε τις απειλητικές εξελίξεις όπως ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός και ο φασισμός. Πρέπει να ονομάζονται και πρέπει να οικοδομήσουμε μια πολιτική αντίσταση εναντίον τους.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ως δημόσια πολιτική δύναμη δεν υπάρχει στη συλλογική μας συνείδηση. Γι ‘αυτό και οι γυναίκες πρέπει να εμφανίζονται στο κοινό, όχι ως άτομα και εξαιρετικές προσωπικότητες, όχι ως αστέρια, αλλά ως ομάδα που ξεχωρίζει. Βγαίνοντας από το δικό τους μικρόκοσμο και σχηματίζοντας μια ενωμένη ισχυρή φωνή για το μέλλον όλων των παιδιών και των εγγονιών, αυτή είναι η πρόκληση σήμερα! Επειδή μπορεί μια μέρα να μας ρωτήσουν: εσείς τι κάνατε;

Σε αντίθεση με πολλούς από τους πολιτικούς μας, γνωρίζουμε πολύ καλά την ευθύνη μας απέναντι στη νεολαία. Είμαστε έτοιμες να αντισταθούμε στις επικείμενες κοινωνικές περικοπές, στη «λιμοκτονία» πολλών ηλικιωμένων γυναικών, σε μια κοντόφθαλμη εκπαιδευτική πολιτική που αποκλείει μεγάλες ομάδες νέων και σε άλλα σχέδια που θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνία μας και στην ευημερία μας. Δεν έχουμε πια μικρά παιδιά, ούτε έχουμε πλήρη επαγγελματική ζωή και αυτό μας δίνει περισσότερο χρόνο να εμπλακούμε πολιτικά.Αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γίνει!

Το πολιτικό μας πρόγραμμα για την Ευρώπη:

1. Μια δίκαιη κοινωνική ισορροπία μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών.

2. Καλή ζωή για ΟΛΟΥΣ/ΕΣ.

3. Απόρριψη του ρατσισμού και του αντισημιτισμού σε όλα τα μέτωπα.

4. Η συνειδητοποίηση των κινδύνων των ολοκληρωτικών δομών και των ανελεύθερων καθεστώτων.

5. Δέσμευση στη δημοκρατία στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

6. Καταπολέμηση της επιρροής των αδίστακτων συμφερόντων του καπιταλισμού.

7. Η ομάδα Grannies International υποστηρίζει την παγκόσμια κλιματική απεργία και προχωρά δίπλα στους νέους, στις νέες, στους μαθητές τις μαθήτριες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να υποστηρίξει μια αλλαγή πολιτικής για τη μείωση των κλιματικών απειλών.

Εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση στις 16 Μαρτίου 2019.

πηγή: https://www.pressenza.com/el/2019/05/vienni-giagiades-enantion-ton-akrodexion-kommaton/?fbclid=IwAR37Ox0VOaS72OCRsooKgCOYOioBuvyXI7yVgYD69rsuzQ44pFsSiDiCINc