3 συζυγοκτονίες σε 10 ημέρες – Φρίκη

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Είναι πόλεμος: τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συζύγους τους μέσα σε δέκα ημέρες στην Ελλάδα, δίνοντας την εξίσου μαζική “συγκομιδή” νεκρών γυναικών από τότε που ο αστυνομικός στους Αγίους Αναργύρους, δολοφόνησε το Δεκέμβριο του 2017 τρεις γυναίκες μέσα στη νύχτα.

Και οι τρεις είχαν το κλειδί του σπιτιού τους

Στη Μυτιλήνη

Σήμερα 23 Μαίου, η 24χρονη Ερατώ δολοφονήθηκε στις 3 τα ξημερώματα από τον 25χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, στην πόλη της Μυτιλήνης, στη Χρυσομαλλούσα.

Αναφέρεται ότι το ζευγάρι διαπληκτίστηκε έντονα μέσα στη νύχτα, κι εκείνος της φύτεψε σφαίρες στο κεφάλι. Προφανώς, ήταν και προετοιμασμένος, να μην συμβεί κανένα ατύχημα και επιβιώσει η γυναίκα. Συνελήφθη από την αστυνομία και κρατείται.

Είχαν ένα δίχρονο παιδί.

Σε επόμενες πληροφορίες αναφέρθηκε ότι η γυναίκα είχε σχέση με τον θύτη αρκετά χρόνια, αλλά ήταν θύμα κακοποίησης και τον παντρεύτηκε μόνο όταν έμεινε έγκυος. Το τελευταίο διάστημα είχε φύγει από τη συζυγική εστία, και είχε βρει δυο και περισσότερες δουλειές για να τα βγάζει πέρα. Αρκετά σχόλια ξεπλένουν τον θύτη ως “ερωτευμένο” που δεν μπορούσε να αντέξει την εγκατάλειψη από την αγαπημένη του. Τέτοιες δικαιολογίες ετοιμάζουν την επόμενη συζυγοκτονία.

Στα Χανιά

Χθες, 22 Μαίου, στη Χαλέπα στα Χανιά, ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο
σπίτι όπου συζούσε. Όλα τα στοιχεία δείχνουν δολοφονία της γυναίκας και αυτοχειρία, ενώ πολλά ΜΜΕ δεν παρέλειψαν, όπως είναι αναμενόμενο, να μιλήσουν για έγκλημα πάθους.

Αναφέρεται ότι ο άνδρας, που ήταν ηλικίας 47 χρόνων, φέρεται να σκότωσε την σχεδόν συνομήλικη σύντροφό του με την οποία συζούσαν χωρίς γάμο, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Στην Καλλιθέα

Την περασμένη Τρίτη 14 Μαίου, νεκρή βρέθηκε μια 29χρονη γυναίκα στο
διαμέρισμά της στην Καλλιθέα. Την αναζητούσαν οι συγγενείς της για πολλές ώρες. Ανήσυχη από το γεγονός ότι η κοπέλα δεν είχε δώσει σημεία ζωής, μία θεία της μπήκε το βράδυ στο διαμέρισμα, με τη βοήθεια κλειδαρά, και τη βρήκε νεκρή στο υπνοδωμάτιό της.

Η 29χρονη είχε εκχυμώσεις στον λαιμό, κάτι που “δείχνει” θάνατο από στραγγαλισμό. Το διαμέρισμα δεν έφερε ίχνη παραβίασης και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η γυναίκα γνώριζε τον δολοφόνο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε έντονη αντιπαράθεση το προηγούμενο διάστημα με τον εν διαστάσει σύζυγό της.  Ήταν από τη Γεωργία.

Ο σύζυγος συνελήφθη για ανάκριση, αλλά αρνείται ότι έκανε το φόνο και μάλιστα παρουσίασε “άλλοθι”, που απ’ ότι φαίνεται ήταν διάτρητο.

Και πάλι δακρύβρεχτοι τίτλοι στα ΜΜΕ για οικογενειακές τραγωδίες.

Δεν πειράζει, εν όψη εκλογών, μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλα τα κόμματα να ξεδιπλώνουν τα προγράμματά τους, από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και συγκεντρώσεις, και να μην λένε κουβέντα για τη βία κατά των γυναικών και για τις ζωές των γυναικών.

Αυτή δεν είναι οικογενειακή τραγωδία, είναι εθνική τραγωδία.