Ασκληπιείο: Τραμπουκισμοί του διοικητή κατά συνδικαλίστριας γιατρού

Ασκληπιείο: Τραμπουκισμοί του διοικητή και του εκπρόσωπου Ν.Δ. κατά συνδικαλίστριας γιατρού

Επίθεση με λεκτική και σωματική βία δέχτηκε η συνδικαλίστρια γιατρός Δέσποινα Τοσονίδου, από το στέλεχος της Ν.Δ. Γιώργο Γεωργιάδη και τον διορισμένο από τον Λοβέρδο και κατόπιν από τον Πολάκη, διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας Θεόδωρο Ρούπα.

Η επίθεση κατά της Δέσποινας Τοσονίδου έγινε κατά τη διαμαρτυρία εκπροσώπων των εργαζομένων του νοσοκομείου στο γραφείο του διοικητή, επειδή, εν μέσω καύσωνα, δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά στον χώρο των τακτικών ιατρείων.

Συγκεκριμένα, ο Γεωργιάδης έκλεισε τη συνδικαλίστρια στο γραφείο του Ρούπα και οι δυο μαζί της επιτέθηκαν λεκτικά ακόμη και με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς.

Καταγγελία για την επίθεση έκανε η συνδικαλιστική παράταξη “Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή”. Το επίδικο, απ’ ότι φαίνεται από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, είναι η προτίμηση του διοικητή προς άλλον υποψήφιο για τη θέση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των γιατρών στο νοσοκομείο, αντί της Δέσποινας Τοσονίδου. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται ότι ο διοικητής είπε στην συνδικαλίστρια «να μην είσαι ευαίσθητη γιατί μπορεί και να αρρωστήσεις και να πεθάνεις και να λείψεις στην οικογένειά σου».
Δυστυχώς, οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων γυναικών πληθαίνουν.

ΠΗΓΗ: Πληροφορίες από ISKRA.gr σε δημοσίευμα του Γιώργου Αλεξάτου της 28-6-19