Φυλακές Θήβας: Με σκότωσε στο ξύλο ο αρχιφύλακας

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Κρατούμενη των φυλακών Θήβας μας κατάγγειλε ότι κακοποιήθηκε άγρια από έναν αρχιφύλακα με αποτέλεσμα να πονάει όλο της το σώμα και να έχει εκδορές. Κατά τη διάρκεια της κακοποίησης, τής είχε βάλει χειροπέδες. Έγινε μεγάλη φασαρία στην πτέρυγα, και πολλές κρατούμενες είδαν αυτή τη βαρβαρότητα. Έφθασε και ο διευθυντής, και μόνο τότε της αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες. Η κρατούμενη δεν έχει μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο, ενώ χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης όπως μας είπε.

Τη ρωτήσαμε τι συνέβη και μας απάντησε ότι ήταν η αντίδραση του αρχιφύλακα γιατί είχε “κοπεί”. Η συγκεκριμένη κρατούμενη καθώς και πολλές άλλες, είναι απελπισμένη. Περιμένουμε ακόμα να καθαρογραφεί η απόφαση του Εφετείου της, μετά από ένα χρόνο, για να πάρει άδεια ή πιθανώς και να αποφυλακιστεί. Η απόφαση μόλις ετοιμάστηκε, απ’ ότι μάθαμε από το Εφετείο Ναυπλίου, μετά από πολύμηνες πιέσεις από την δικηγόρο της κ. Στεντούμη και εντός των ημερών θα παραδοθεί στη συγκεκριμένη φυλακή.

Ζητάμε την τιμωρία του αρχιφύλακα καθώς και την απομάκρυνσή του από τη φυλακή.

Η κρατούμενη μας τόνισε ότι τόσα χρόνια που είναι φυλακή, από τον Ιούνιο του 2016, ποτέ δεν είχε πέσει θύμα κακοποίησης.

Τη συγκεκριμένη νέα γυναίκα στηρίζει ψυχολογικά και νομικά ολόκληρο φεμινιστικό δίκτυο, από την αρχή της φυλάκισής της.