Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στις ΗΠΑ μετά από ιστιοπλοΐα στον Ατλαντικό

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Η 16χρονη ακτιβίστρια βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, στις 23 Σεπτεμβρίου. Η ίδια έσπευσε να ευχαριστήσει όσους την ξεπροβόδισαν στο Πλίμουθ της Αγγλίας και όσους την υποδέχθηκαν στην Νέα Υόρκη.

Η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στις ΗΠΑ, ολοκληρώνοντας το διατλαντικό της ταξίδι που ξεκίνησε με ιστιοπλοϊκό σκάφος από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η 16χρονη άνοιξε πανιά στις 14 Αυγούστου με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται πλέον για να παραβρεθεί τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η Τούνμπεργκ επέλεξε να επιβιβαστεί στο ιστιοπλοϊκό Malizia II, ένα σκάφος που δεν εκπέμπει ρύπους και τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακά πάνελ, παρά να πετάξει αεροπορικώς. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να αποφύγει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η έφηβη κατέγραψε το διατλαντικό της ταξίδι μέσω twitter, παρομοιάζοντάς το με «κατασκήνωση σε τρενάκι του λούνα παρκ».

Ο ΟΗΕ έστειλε 17 βάρκες – μια για κάθε έναν από τους ισάριθμους στόχους του για τη βιώσιμη ανάπτυξη – για να την καλωσορίσει κατά την άφιξή της.

«Θα ξεκουραστώ για λίγες ημέρες και την Παρασκευή θα συμμετάσχω σε (σχολική) απεργία έξω από τον ΟΗΕ» είπε η ίδια.

Από τότε που άρχισε τις «σχολικές απεργίες» – τις οποίες πραγματοποιεί κάθε Παρασκευή – τον Αύγουστο του 2018, η κόρη ενός ηθοποιού και μιας τραγουδίστριας της όπερας, έχει δώσει το «παρών», μεταξύ άλλων, στην περσινή σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στην Πολωνία και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

ΠΗΓΗ: Huffington Post 29-8-19 μέσω Associated Press