Συνελήφθη ιερέας στην Καρδίτσα για κακοποίηση της συζύγου του

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Στις 19 Νοεμβρίου συνελήφθη από την αστυνομία της Καρδίτσας ιερέας μετά από καταγγελία της γυναίκας του, η οποία προσέφυγε και σε ιατροδικαστική υπηρεσία, η οποία επιβεβαίωσε την κακοποίηση.

Ο σύζυγος είναι 50 ετών και η γυναίκα 39, έχουν επτά παιδιά, το μεγαλύτερο 18 ετών, και από τα δημοσιεύματα φαίνεται ότι η κακοποίηση ήταν μακροχρόνια.

Το ζευγάρι ζούσε σε παρακείμενο πεδινό χωριό, το οποίο γνώριζε τη χρόνια κακοποίηση, αφού αρκετοί κάτοικοι βγήκαν στα κανάλια όταν έγινε η σύλληψη και ανέφεραν ότι γνώριζαν τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι του ζεύγους, ενώ κάποιοι τον “κατανοούσαν” επειδή ήταν αλκοολικός, και “όταν υπάρχει το ποτό, οι άντρες ξεσπάνε”.

Ο συλληφθείς παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Καρδίτσας, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο αλλά δεν γνωρίζουμε αν συνεχίζεται η κράτηση.

Εμείς να επαναλάβουμε το σύνθημά μας, ότι “δεν είναι το ποτό, δεν είναι η ανεργία, το χέρι του το σήκωσε η πατριαρχία”. Κληρικοί ή λαϊκοί, έχουν την κακοποίηση εύκολη, αφού είναι ατιμώρητη, όπως στην προκειμένη περίπτωση για μεγάλο διάστημα.

Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να μην τον χαϊδέψει και έτσι να οδηγήσει σε μια ακόμα τιμωρία της παπαδιάς.