Ο βιαστής είσαι εσύ: Εκρηκτική φεμινιστική διαμαρτυρία στη Χιλή

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής συγκλονίζεται εδώ και πολλές εβδομάδες από δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του Σεμπαστιάν Πινιέρα, της κυβέρνησής του, αλλά και της αστυνομικής βίας.

Μέσα σε αυτό το πολύχρωμο κίνημα έχουν αναδειχθεί σημαντικές προβληματικές πτυχές της χιλιανής κοινωνίας (και όχι μόνο), ενώ οι γυναίκες έχουν πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαμαρτυρίες.

Πριν από μερικές ημέρες το φεμινιστικό κίνημα της χώρας προχώρησε σε μία συγκλονιστική διαμαρτυρία σε δρόμους, αλλά μπροστά από κυβερνητικά κτίρια, έπειτα από πολλές καταγγελίες για βιασμούς και βασανιστήρια σε γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα χρησιμοποιώντας τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό ως μέσο.
«Ο βιαστής είσαι εσύ. Η αστυνομία, οι δικαστές, το κράτος, ο πρόεδρος. Δεν έφταιγα εγώ, ούτε το πού ήμουν, ούτε το τί φορούσα» τραγουδούν οι γυναίκες της Χιλής με τα μάτια τους δεμένα με ένα μαύρο μαντήλι προκαλώντας πραγματική ρίγη.

Απολαύστε το βίντεο

Ο βιαστής είσαι εσύ! • Οι γυναίκες στη Χιλή διαδηλώνουν κατά της πατριαρχίας, του κράτους και της αστυνομίας που τις βιάζει, τις φυλακίζει και τις δολοφονεί καθημερινά.

Gepostet von Efi Fauque am Samstag, 30. November 2019

Σχετκό δημοσίευμα του Μωβ τον προηγούμενο μήνα

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών