Διαγραφή για Γιώργο Λιάγκα από την ΕΣΗΕΑ-για έξι μήνες

Αλιεύει και σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

Ικανοποίηση προκαλεί η διαγραφή, έστω και για έξι μήνες, του Γιώργου Λιάγκα από την ΕΣΗΕΑ. Ήδη το κανάλι του, ο Σκάι, έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 150.000 ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και παράλληλα αποφασίστηκε να μην μεταδίδεται η εκπομπή για πέντε ημέρες. Η κ. Γκακάκη, που φαίνεται όρθια στη φωτό, παύθηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων από τη θέση της υπεύθυνης για την Τεχνόπολη. Μα τόσο σκασμένοι και σκασμένες στα γέλια αυτοί οι άνθρωποι, τόσο αστεία ήταν η σεξουαλική παρενόχληση της φοιτήτριας, και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, που να προκαλέσει τόσο πολύ γέλιο;

Δυστυχώς, απ’ ότι μάθαμε ο Σκάι έκανε “αίτηση θεραπείας”, δηλαδή έφεση για την απόφαση της τιμωρίας του, και αναρωτιόμαστε ποια είναι τα επιχειρήματα που παρουσιάζει, μήπως ότι η εκπομπή δεν έχει κανένα πρόβλημα, άρα δεν αξίζει τιμωρία, ή ότι έχει μεν πρόβλημα, αλλά η τιμωρία είναι άδικη; Όταν μάθουμε τα επιχειρήματά του, θα τα δημοσιεύσουμε.

Την είδηση αναπαράγουμε με από το ΕΘΝΟΣ: Η απόφαση της Ένωσης πάρθηκε μετά το περιστατικό του σχολιασμού της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας του ΑΠΘ.

Ομόφωνα τη διαγραφή του παρουσιαστή και δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα για έξι μήνες από τα μητρώα της αποφάσισε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε ασκήσει αυτεπαγγέλτως πειθαρχική δίωξη εναντίον του Γιώργου Λιάγκα εξαιτίας του ανάρμοστου χειρισμού στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αθηνών από συμφοιτητή της τον περασμένο Νοέμβριο.

Τότε ο Γιώργος Λιάγκας κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ύστερα από την αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη.