Βιασμός με φόνο στη Βέροια

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Νέος βιασμός με φόνο, στη Βέροια. Όπως γράφαμε στις 4/3, νεκρή γυναίκα είχε βρεθεί ημίγυμνη, σε ένα ρείθρο δρόμου στη Βέροια, απέναντι από το 6ο Γυμνάσιο της πόλης. Υπήρχαν ενδείξεις βίαιου φόνου.

Σύντομα εξιχνιάστηκε ο φόνος, που περιγράφεται από την αστυνομία ως σεξουαλικό έγκλημα. Αναφέρεται ότι δύο άντρες ηλικίας 50 και 47 ετών που διέμεναν σε παρακείμενο καταυλισμό, ήταν οι δράστες της δολοφονίας της 44χρονης γυναίκας, και έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομκού διευθυντή Ημαθίας Διονύση Κούγκα, οι δύο άντρες μαζί με το θύμα είχαν νωρίτερα μεταβεί στην περιοχή της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης για να προμηθευτούν ναρκωτικά. Όταν επέστρεψαν, και υπό την επήρεια των ναρκωτικών, θέλησαν να βιάσουν την 44χρονη, αλλά αυτή προέβαλε αντίσταση και στην προσπάθειά τους να την ακινητοποιήσουν κατά τη διάρκεια του βιασμού τής έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς και πέθανε.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και ήδη μεταφέρθηκαν στην ανακρίτρια, ενώ έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Γυναικοκτονία λόγω αντίστασης στο βιασμό, όπως στην περίπτωση της Ελένης Τοπαλούδη, της Σούζαν Ήτον το 2019, της Ζωής Δαλακλίδου το 2008, και ο κατάλογος δυστυχώς μακραίνει.

Απαιτείται η κινητοποίηση του φεμινιστικού κινήματος για την καταδίκη τους. Προπαντός απαιτείται η κινητοποίηση για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών, και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή της, όπως είναι ο βιασμός με φόνο.

Με πληροφορίες από Ethnos.gr 6-3-20