ΒΙΒΛΙΟ: Η αγόρευση του Κώστα Παπαδάκη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Παρουσιάζει η Σίσσυ Βωβού

Δύο βιβλία με αγορεύσεις δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα, το πρώτο του Θανάση Καμπαγιάννη με τίτλο “Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;”, και το δεύτερο του Κώστα Παπαδάκη με τίτλο “Το “άλλο άκρο” στο εδώλιο: Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;”

Για το πρώτο βιβλίο έγινε παρουσίαση στις 3 Μαρτίου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, με πρώτη και καλύτερη στο ακροατήριο τη Μάγδα Φύσσα. Είχαμε και τη χαρά να το προμηθευτούμε.

Για το δεύτερο βιβλίο η παρουσίαση επρόκειτο να γίνει στις 17 Μαρτίου, αλλά ματαιώθηκε όπως και κάθε τι άλλο, λόγω των εξελίξεων. Οπότε, μπορούμε να το παραγγέλνουμε, γιατί όπως μας λέει και ο συγγραφέας, δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει η παρουσίαση. Τώρα λοιπόν που έχουμε περισσότερο χρόνο για διάβασμα, καλό έως άριστο είναι να ασχοληθούμε με τα δύο αυτά βιβλία, μέσα από τα οποία ρέει λεπτομερής και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για την υπόθεση αυτής της φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης, και για τη δίκη. Παραγγελίες μπορούν να γίνονται με μέιλ, στο Μωβ, στο info@tomov.gr. Τον τρόπο παράδοσης θα τον συνεννοηθούμε.

Παραθέτουμε εδώ το σημείωμα από το εξώφυλλο του βιβλίου του Κώστα Παπαδάκη. Πριν από αυτό και η εικόνα που έφταξε με αυτοσαρκαστική διάθεση, με το συνοδευτικό: ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΦΙΛ H ΑΝΑΓΝΩΣΤΡIA,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ. ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ «ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ».
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ. ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.

Η ελλιπής δημοσιότητα της διεξαγωγής της δίκης κατέστησε αναγκαία την δημοσιοποίηση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, προκειμένου η επιχειρηματολογία, η τεκμηρίωση και τα στοιχεία τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές. Εξ άλλου δεν είμαστε δικηγόροι μόνο για τα έδρανα των δικαστηρίων. Είμαστε μέρος του αντιφασιστικού κινήματος που μας ανέθεσε τιμητικά την έκφραση της φωνής του. Από αυτό πηγάζουν οι αρμοδιότητές μας και σε αυτό αναφέρεται η αποστολή μας μέσα και έξω από τη δίκη.
Χρέος μας να σταθούμε άξιοι για να τιμήσουμε αυτή την αποστολή με βαθιά επίγνωση του μεγέθους της ευθύνης που την περιβάλλει. Το χρωστάμε στα θύματα του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας και όχι μόνο, το χρωστάμε στη γενιά της αντίστασης, το χρωστάμε στη γενιά του αντιδικτατορικού αγώνα και του Πολυτεχνείου, το χρωστάμε σε όλους όσους αγωνίζονται για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στα υπολείμματα της ρατσιστικού δηλητήριου της Χ.Α, όπου και αν αυτό βρίσκει φιλοξενία. Και φυσικά το χρωστάμε στις επόμενες γενιές για να ζήσουν και εκείνες με τις ελευθερίες που κατέκτησαν και μας προσέφεραν οι προηγούμενες.
Και δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανένα να πνίξουμε την αλήθεια στη σιωπή και στην αστική υποκρισία.
Κ.Π.

Η αρχική φωτογραφία δείχνει τον Κώστα Παπαδάκη, με το καρτελάκι του κρεμασμένο, να ενημερώνει στο προαύλιο της δίκης, στο Εφετείο, για τις εξελίξεις της ημέρας, όπως έκανε κάθε φορά που, τουλάχιστον εμείς από το Μωβ, παρευρεθήκαμε σε συνεδρίαση.