Άλλη μια γυναικοκτονία, που παρουσιάζεται ως ακούσια σωματική βλάβη

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Στις 11 Απριλίου, 37χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα όπου συγκατοικούσε με 60χρονο άνδρα στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Όταν ήρθε ο ιατροδικαστής, όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα του star.gr, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια. Όμως, στην κατάθεσή του ο 60χρονος αποκάλυψε ότι ο θάνατος προήλθε από ερωτικά βοηθήματα τα οποία χρησιμοποίησε κατά την ερωτική πράξη.

Ο δικηγόρος της κ. Μανώλης Βαμβουνάκης, δήλωσε στο Σταρ: “Ο εντολέας μου έμεινε έκπληκτος όταν  την είδε να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να της κάνει κακό και δεν υπήρξε καμία προστριβή μεταξύ τους από την ημέρα που γνωρίστηκαν. Το αντίθετο. Eίχαν μία εξαιρετικά καλή σχέση με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη. Πρόκεται για ατύχημα για το οποίο μάλιστα η ίδια η θανούσα δεν έδωσε αρχικά την πρέπουσα σημασία γι’ αυτό και καθησύχασε τον  60χρονο όταν την είδε να αιμορραγεί. Τα πορίσματα του ιατροδικαστή θα αποκαλύψουν την αλήθεια».

Και αυτός ο θάνατος γυναίκας στα χέρια ενός άντρα, γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως τραγωδία και όχι ως φόνος, αλλά και ως προϊόν δικής της αμέλειας. Ήδη ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται όχι για φόνο, αλλά για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Μέχρι πότε;

H εικόνα από κινητοποίηση φεμινιστριών ενάντια στις γυναικοκτονίες, με το σύνθημα Καμία Λιγότερη.