Συμπαράσταση στη γεωπόνο που κατήγγειλε παράνομες εργασίες στο Άλσος Φιλαδέλφειας

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Τη συμπαράστασή τους στην γεωπόνο Κυριακή Κλοκίτη εκφράζουν περισσότεροι από 400 άνθρωποι υπογράφοντας σχετικό κείμενο. Η γεωπόνος, εργαζόμενη στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας (προϊσταμένη του Τμήματος Άλσους) κατήγγειλε στη διοίκηση του Δήμου παράνομες εργασίες τεχνικής εταιρείας στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι η εταιρεία που εκτελεί έργα υπογειοποίησης σε περιφερειακό του Άλσους δρόμο, είχε εισέλθει στο Άλσος γκρεμίζοντας τη μάντρα, και με δικά της μηχανήματα κατασκεύαζε περίφραξη. Η ίδια απευθύνθηκε στον υπεύθυνο του έργου από πλευράς της εταιρείας ζητώντας την άδεια που όφειλε να έχει από τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών, άδεια που αποδείχθηκε ότι δεν είχε και για το λόγο αυτό τους ζητήθηκε να σταματήσουν τις εργασίες.

Στη συνέχεια έστειλε αναφορά-ενημέρωση στο Δήμαρχο και τη Διεύθυνση Δασών για να προβούν στις δικές τους ενέργειες. Σε μερικές μέρες κι ενώ δεν προέβη κανείς σε καμία ενέργεια, η υπηρεσία του Δήμου στην οποία εργάζεται έλαβε αίτηση της εταιρείας που ζητάει εκ των υστέρων άδεια από το Δήμο για να εισέλθει στο άλσος. Η ίδια ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους με έγγραφη αναφορά ότι άδεια εκδίδει η Διεύθυνση Δασών Αθηνών και χωρίς αυτή δεν μπορούν να συνεχίσουν. Το ίδιο βράδυ το έγγραφο διέρρευσε άγνωστο με ποιον τρόπο και από ποιον σε οπαδικές σελίδες, με την ψευδείς ειδήσεις ως προς τι πραγματικά έγινε ενώ παράλληλα ακολούθησε στοχοποίησή της και χιλιάδες υβριστικά και σεξιστικά σχόλια καθώς και απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα.

Οι υπογράφοντες και οι υπογράφουσες δηλώνουν την αγανάκτησή τους για τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στην υπάλληλο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Κυριακή Κλοκίτη, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο-η που δέχεται επιθέσεις «προκειμένου να μείνει σιωπηλός-ή και να μην κάνει τη δουλειά του/της». 
«Το Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας είναι πνεύμονας για όλη την Αθήνα, είναι δημόσιος ελεύθερος χώρος, ανήκει σε όλους τους πολίτες και είναι πολύτιμο κοινό αγαθό. Επίσης, η δημοκρατία και η ελευθερία είναι πολύτιμα αγαθά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταπατάει με απειλές και εκφοβισμούς» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί το κείμενο συμπαράστασης με τις υπογραφές

ΠΗΓΗ: Alterthess 8-5-20

Η φωτό είναι από την υπέροχη λιμνούλα του Άλσους