“ΜΩΒ το χρώμα που άλλαξε την ζωή μας”

Γράφει η Αλεξία Τσούνη

Δημοσιεύουμε σήμερα ευχαριστήρια ζωγραφιά της 11χρονης κόρης με τη συγκινητική φράση “ΜΩΒ το χρώμα που άλλαξε την ζωή μας” και φωτογραφίες από το σπιτάκι-καταφύγιο που επιπλώσαμε και εξοπλίσαμε πλήρως σε χρόνο ρεκόρ με τις προσφορές σας, μετά το κάλεσμά μας για αλληλεγγύη.

Δεν έχουμε λόγια να σας ευχαριστήσουμε για την πλημμύρα προσφορών, είναι απίστευτα συγκινητικό το ότι μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν όλα όσα χρειάζονταν για την γκαρσονιέρα που νοίκιασε η γυναίκα. Είμαστε γεμάτες ελπίδα με την ταχύτατη ανταπόκριση και τη θερμή στήριξη που προσφέρατε. Όλο αυτό που ζήσαμε το μοιραζόμασταν ταυτόχρονα με την γυναίκα και τις δυο κόρες της, οι οποίες επιτέλους γυρνούν σελίδα στην τραυματισμένη ζωή τους και βλέπουν πλέον το μέλλον με αισιοδοξία!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΙΚΗΣΕ!

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες και όλους για την αλληλεγγύη σας!

Θυμίζουμε ότι η νεαρή γυναίκα και μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών 3 και 11 ετών, μετά από μακροχρόνια ενδοοικογενειακή βία και με ακραία επιδείνωση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αναγκάστηκε να φύγει τελικά από το σπίτι μαζί με τις δύο κόρες της. Επειδή για άλλη μια φορά καμία λύση στέγασης δεν βρέθηκε από κρατική δομή, το Μωβ πρόσφερε φιλοξενία σε αλληλέγγυο σπίτι μέχρι να μπορέσει η γυναίκα να σταθεί σιγά-σιγά στα πόδια της. Τώρα φτιάχνει τη ζωή της με τις κόρες της σε ασφαλές περιβάλλον χωρίς κακοποίηση και αναζητά εργασία ως οικιακή βοηθός (φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, καθαριότητα κτλ) – παρακαλούμε πολύ για την στήριξή σας και σε αυτό.

Ευχαριστούμε με την ευκαιρία την δικηγόρο Δήμητρα Ρωμανού, μέλος του Μωβ, η οποία ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση της γυναίκας για το διαζύγιο και την διατροφή.

Η υπόθεση αυτή ήταν η πρώτη από τις τρεις υποθέσεις που αναδείξαμε στη βουλή, καταγγέλοντας την κρατική αδράνεια από το 2016 που ζήτησε βοήθεια η κακοποιημένη γυναίκα για να μπορέσει να ξεφύγει από τον πρώην σύζυγό της. Διαβάστε την υπόθεση εδώ:

Η φωνή 3 κακοποιημένων γυναικών στη Βουλή μέσω του Μωβ

Τέλος, τα πράγματα που περίσσεψαν έχουμε ήδη αρχίσει να τα μοιράζουμε σε άλλες γυναίκες που έχουν ανάγκη. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει κάποια από αυτά σε μια γυναίκα με ένα αγοράκι 11 ετών, και μια έγκυο γυναίκα στον 8ο μήνα.