Δίκη Κω: Με ανατροπές συνεχίζεται η διαδικασία

Ανταπόκριση από τη δίκη της Πίτσας Βερβέρογλου, ανταποκρίτριας της ΕΡΑ Κω – Δωδεκαννήσου

ΠΑΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 23ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ
 
ΦΙΛΗ ΤΗΣ 21ΧΡΟΝΗΣ :‘’Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ‘’
 
*Με τη δήλωση του 23χρονου κατηγορούμενου κατοίκου Ρόδου ενώπιον του  Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω πως δεν θέλει πλέον να εκπροσωπείται απο την δεύτερη συνήγορο του Παρασκευή Δημητριάδη,την οποία η ίδια η οικογένεια του επέλεξε να τον υπερασπιστεί,ξεκίνησε η σημερινή ακροαματική διαδικασία για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης Ειρήνης τη 1η Δεκέμβρη του 2018 στη Ρόδο.
 
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ρόδου η κ. Δημητριάδη ανέφερε ότι δεν της δόθηκε εξήγηση από τον ίδιο τον κατηγορούμενο ούτε από τον αδελφό και τον πατέρα του για ποιό λόγο παύθηκε από την ακροαματική διαδικασία, αυτή μάλιστα τη χρονική στιγμή λίγες ώρες πριν από τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων και την έκδοση της απόφασης. Χαρακτήρισε τον 23χρονο άτομο με μειωμένο καταλογισμό κάνοντας παράλληλα λόγο για παρασκήνιο.

Η κ Δημητριάδη υποστήριξε οτι είναι η πρώτη φορά στην πολύχρονη επαγγελματική της καριέρα στη μαχόμενη δικηγορία που παύεται ενώ ανέλαβε, όπως είπε, αφιλοκερδώς να υποστηρίξει τον 23χρονο καθώς η οικογένεια του είναι οικονομικά αδύναμη, διερωτώμενη ποιοί άραγε ήθελαν και ποιούς εξυπηρετούσε η  αποδυνάμωση της υπερασπισής του.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με τη παρουσία πλέον ενός μόνο συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος είχε διοριστεί αυτεπάγγελτα από τη Ρόδο, του Γιάννη Χριστοδούλου, ενώ κανονικά συνεχίζουν να εκπροσωπούν τον 21χρονο Αλβανικής καταγωγής οι δυο συνήγοροι του Γιώργος Κυπραίος και Στέλιος Κιουρτζής. (Οι ίδιοι που τον υπεράσπισαν στη δίκη Τοπαλούδη Σ.Β.)

‘’Η Ειρήνη είναι άνθρωπος που δεν λέει ψέματα ούτε συνήθιζε να κάνει πλάκα‘’ υποστήριξε στη διάρκεια της κατάθεσής της και απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου, της Πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης η επιστήθια φίλη της.

Περιέγραψε όσα εκείνο το απόγευμα συνέβησαν στο παγκάκι του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, λίγες ώρες πριν από την οδυνηρή εμπειρία της 19χρονης, προτρέποντάς την μάλιστα να μην πάει βόλτα μαζί τους, καθώς είχε ακούσει ότι ο 21χρονος δεν φέρονταν καλά στις κοπέλες, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί.

Αργά το βράδυ η Ειρήνη εκμυστηρεύτηκε με τρεμάμενη φωνή στη φίλη της όσα είχε υποστεί από τους δύο κατηγορούμενους, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά όσα είχε καταθέσει η ίδια  για τον ομαδικό βιασμό της.
Σε μια συνομιλία που είχε το προηγούμενο διάστημα η μάρτυρας με τον 21χρονο Αλβανικής καταγωγής, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επικέντρωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του, θέλοντας να καταδείξουν πως αυτή σχετίζεται με τη  σημερινή κατάθεσή της κατά των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο συνέχισε με την ανάγνωση εγγράφων, καταθέσεων και εκθέσεων μην κάνοντας δεκτό το αίτημα της Πολιτικής αγωγής να διαβαστεί η πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου, δεχόμενο την άποψη των συνηγόρων υπεράσπισης ότι αυτή είναι αβάσιμη.

Ιδιαίτερα σημαντικές  μπορεί να χαρακτηριστούν οι εκθέσεις δασκάλων της Ειρήνης για τις εξαιρετικές επιδόσεις της και στο Λύκειο (19 9/16) και στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας καθώς και η γνωμάτευση του ΚΕΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης) η οποία και αναφέρεται στη φυσική νοημοσύνη της καθώς και στην βελτίωση της Ψυχικής της Υγείας.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, και με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η έκκληση είναι για οικονομική υποστήριξη και για τα δικαστικά έξοδα.

Παρακαλούμε για τις δωρεές σας στον τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου ΤΟ ΜΩΒ: Εθνική Τράπεζα, ΙΒΑΝ GR4301101470000014700253215, ETHNGRAA.

Η φωτό είναι από την πρώτη συνεδρίαση