Με κεφαλοκλείδωμα μετέφεραν την κατηγορούμενη για το βιτριόλι

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Μας καταπλήσσει ο τρόπος μεταφοράς της γυναίκας που συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορούμενη ότι έριξε μεγάλη ποσότητα από βιτριόλι σε γυναίκα 34 ετών στις 20 Μαίου. Η πράξη για την οποία κρατείται είναι ασφαλώς κακουργηματική και μεσαιωνική και δικαίως έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση και σοκ σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Άτομα που έχουν συλληφθεί για μια τέτοια μεσαιωνική πράξη όμως, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλες μεσαιωνικές μεθόδους.

Οι αστυνομικοί που την κρατούσαν σφιχτά από το κεφάλι και την μετέφεραν ήταν άνδρες, όπως είδαμε στα δελτία ειδήσεων, ενώ είναι νόμος ότι οι γυναίκες πρέπει να συλλαμβάνονται και να συνοδεύονται από γυναίκες αστυνομικούς. Αυτού του είδους ο στενός εναγκαλισμός επίσης είναι αντίθετος προφανώς από όλες τις πρόνοιες για προφυλάξεις από τον κορωνοϊό, οι οποίες πρέπει να τηρούνται πρωτίστως από τις δημόσιες αρχές. Ακόμα και αν η μεταφορά της κατηγορούμενης είχε γίνει από γυναίκες αστυνομικούς, και πάλι ο τρόπος ήταν ακατάλληλος αλλά και υγειονομικά επικίνδυνος.

Με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων, μόνο και μόνο, φανταζόμαστε, με το “επιχείρημα” της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης, που ας μην ξεχνάμε όμως ότι έχει και αυτή όπως και όλες και όλοι οι κατηγορούμενοι το τεκμήριο της αθωότητας. Η αστυνομία έχει όλα τα μέσα για να μεταφέρει μια κρατούμενη με το σωστό τρόπο για να μην δραπετεύσει, αν αυτή ήταν η αιτία,  και γι’ αυτό δεν υπάρχει δικαιολογία.

Και φυσικά είχε και έχει όλα τα τεχνικά μέσα για την εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως έγινε με τα στοιχεία που συνέλεξε για την πράξη αυτή, και για πολλές υποθέσεις που γνωρίζουμε. Αλλά αυτό δεν συμψηφίζεται.