ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ – ΟΜΩΣ Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ

Δημοσιεύουμε σήμερα νέα καταγγελία της πρώην εθελόντριας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για ξυλοδαρμό και τραυματισμό της με αιχμηρό αντικείμενο αυτή την Τετάρτη 16/9 από το ίδιο επαγγελματικό στέλεχος, ο οποίος αποπειράθηκε να την βιάσει στις 7 Ιουλίου, την περίοδο που ως φοιτήτρια είχε ξεκινήσει εθελοντική εργασία στο αντικείμενο των σπουδών της σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (βλ. προηγούμενο δημοσίευμα του Μωβ στις 21/8/2020). Η νέα επίθεση έγινε στην περιοχή κατοικίας της κοπέλας, μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η κοπέλα για την απόπειρα βιασμού. Ο άντρας της έριξε μπουνιά τραυματίζοντας το ένα της μάτι και την χαράκωσε με αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο.

Όμως η βία και η τρομοκρατία δεν περνάει! Η κοπέλα, όχι μόνο δεν απέσυρε την μήνυση εναντίον του για την απόπειρα βιασμού, αλλά υπέβαλε αμέσως και νέα μήνυση για την δεύτερη αυτή επίθεση, έβγαλε φωτογραφίες, εξετάστηκε από ιατροδικαστή και ζήτησε προστασία από την αστυνομία. Τα λόγια της ήταν: «Φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου, προστατέψτε με!». Ωστόσο η αστυνομία δυστυχώς δεν κατάφερε να συλλάβει τον δράστη στα πλαίσια του αυτοφώρου. Όπως είπε και στην ίδια και σε μας, ως απάντηση στις παρεμβάσεις μας, τον αναζητούσε αλλά δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει για να τον συλλάβει. Λόγω του ότι η κοπέλα είναι σε νέα κατάσταση σοκ και φόβου, ο γιατρός της αύξησε την φαρμακευτική αγωγή με ηρεμιστικά. Τόσο το Μωβ όσο και το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοπέλα καθημερινά και δηλώνουμε ακόμα πιο αποφασισμένες να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ το ΚΕΘΕΑ απέσυρε την συστατική επιστολή που είχε δώσει στην εθελόντρια για μια εκπαίδευση που είχε κάνει αίτηση. Ούτε αυτό όμως πέρασε έτσι! Δώσαμε αμέσως συστατική επιστολή ως Μωβ στην φοιτήτρια για να μην απορριφθεί η αίτησή της και όντως η κοπέλα επιλέχθηκε και θα ξεκινήσει την εκπαίδευσή της κανονικά.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!