ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΤΟ ΜΩΒ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 9 Π.Μ.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 7 Οκτωβρίου, 9 το πρωί.

Απαιτούμε καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση και για όλους τους κατηγορούμενους που συμμετείχαν σ’ αυτήν αλλά και στις συγκεκριμένες υποθέσεις οι οποίες δικάστηκαν για πάνω από πέντε χρόνια.

18 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και δύο μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπραξαν μια σειρά βίαιων εγκλημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται επιθέσεις κατά προσφύγων και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 45 μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα ποινικά αδικήματα. Άλλα τρία κατηγορούνται για μικρότερα αδικήματα που σχετίζονται με ψευδορκία και οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει επίσης την ετυμηγορία του για τρία ανεξάρτητα εγκλήματα: τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, τη δολοφονική απόπειρα εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων με σοβαρό παρ’ ολίγον θανάσιμο τραυματισμό του ψαρά Abouzid Embarak στις 12 Ιουνίου 2012, και τη δολοφονική απόπειρα εναντίον μελών του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού του οργάνου, του ΠΑΜΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013.

Από όλη την ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησαν πλήθος πολιτών και περιστασιακά και μέλη του Μωβ, αποδείχθηκε η ενοχή των κατηγορουμένων.

Θα είμαστε εκεί για να φωνάξουμε:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΩΒ 4-10-2020

Η πρώτη φωτογραφία είναι από αντιφασιστική-αντιρατσιστική διαδήλωση στην Αθήνα. Η δεύτερη, διεθνής αλληλεγγύη για τις 7 Οκτωβρίου, από αντιφασίστες και αντιφασίστριες μπροστά από το κολαστήριο του Νταχάου.