Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Νέων για το περιστατικό ομαδικού βιασμού 14χρονης

22/12/2020

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην Περαία Θεσσαλονίκης, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο 7 ανήλικοι «άνδρες» ηλικίας 13 έως και 16 ετών βίασαν 14χρονο κορίτσι. Μάρτυρες του ομαδικού βιασμού άλλοι 8 οι οποίοι δεν άντεξαν να παρακολουθήσουν το μεσαιωνικό έγκλημα και αποχώρησαν δίχως να νιώσουν την ανάγκη να αποτρέψουν την κακουργηματική πράξη ή έστω να την αναφέρουν.

Χυδαία φρασεολογία, επιθετικά σεξουαλικά «αγγίγματα» και σωματική βία προηγήθηκαν των ασελγειών των 7 βιαστών. Οι βιαστές μετέφρασαν την έντονη άρνηση και το ξεκάθαρο «ΟΧΙ» της κοπέλας σε μία ψευδαισθητική συναίνεση για την σεξουαλική επίθεση. Οι μαρτυρίες της κακοποιημένης κοπέλας είναι φρικιαστικές όπως και οι πράξεις των ανήλικων βιαστών.

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν οι ανακρίσεις των ανηλίκων στις οποίες μόνο ο ένας ομολόγησε ότι ασέλγησε στην νεαρή κοπέλα αλλά με την ανοχή της. Η δικαστική απόφαση επέβαλλε αναμορφωτικά μέτρα και στους 7 ενώ σε 5 από αυτούς επιβλήθηκε επιπλέον το μέτρο της ποινικής συνδιαλλαγής για την έκφραση συγγνώμης και της παρακολούθησης προγραμμάτων κοινωνικών υπηρεσιών. Με λίγα λόγια οι ανήλικοι βιαστές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έτσι, στιγματίζεται ριζικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της κοπέλας μέσα σε μια στιγμή, μέσα σε μια στιγμή αδυναμίας, ανασφάλειας και πόνου επειδή το εφηβικό γυναικείο σώμα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις αλόγιστες παρορμήσεις των συμμαθητών της. Και όλα αυτά συνοδεύονται με την τυφλή δικαιοσύνη.

Το μόνο που μπορούμε να νιώσουμε είναι ντροπή και θυμό για τους βιαστές συμμαθητές μας. Και τα 15 αγόρια που ενεπλάκησαν είναι συνένοχα καθώς δεν είχαν ούτε την τιμή ούτε το φιλότιμο να αναγνωρίσουν τι ακριβώς έκαναν.
Ίσως αν οι φωνές των φεμινιστικών συλλογικοτήτων την 25η Νοεμβρίου δεν είχαν αποσιωπηθεί από την ελληνική αστυνομία, ίσως αν τα παιδιά μαθαίνανε ήδη από το σχολείο αρχές και αξίες όπως η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτά τα φαινόμενα βίας να μην είχαν καταδικάσει τόσες αθώες ζωές.

Ας ελπίσουμε ότι με την ενίσχυση των Αγγλικών και της Πληροφορικής τα παιδιά θα διαπαιδαγωγηθούν και θα αποτραπούν εγκληματικά φαινόμενα όπως ο βιασμός…

Πρωτοβουλία Νέων

https://www.instagram.com/p/CJHPs94MF6q/?igshid=nfjhwsrpqsqy