Διπλή γυναικοκτονία στην Αλβανία, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με αιτία το εμπόριο βρεφών στη Θεσσαλονίκη

Αλιεύει η Δήμητρα Σιαηλή

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία δύο γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αλβανία από 59χρονο άνδρα που εξέδιδε τις δύο αδελφές στη Θεσσαλονίκη, τις άφηνε έγκυες και στη συνέχεια τις ανάγκαζε να πουλήσουν τα παιδιά τους.

Ο 59χρονος άνδρας μπήκε στο σπίτι των δύο γυναικών και φοβούμενος ότι θα αποκαλυφθεί το κύκλωμα με τις πωλήσεις των βρεφών και το δράμα που βίωναν, σκότωσε με καλάσνικοφ τις γυναίκες, μπροστά στον 14χρονο γιο της μίας εκ των θυμάτων. Ο δράστης έχει συλληφθεί και παραδεχθεί τις δολοφονίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και ρεπορτάζ του αλβανικού Τύπου, δέκα βρέφη πουλήθηκαν από τον άνδρα και τη σύζυγό του, ενώ συμμετοχή φέρεται να είχε και ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι ο δολοφόνος εξέδιδε για χρόνια τις δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη.

Η αδελφή των θυμάτων ανέφερε για την υπόθεση πως: «Τη μικρή μου αδελφή μου την πήρε με το αεροπλάνο και την πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, την έβαλε μαζί με την άλλη αδερφή μου να εργάζονται ως ιερόδουλες. Στο μεταξύ, τις άφηνε έγκυες και τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους». Πρόσθεσε πως έχουν πωληθεί τουλάχιστον δέκα μωρά. Σύμφωνα με την ίδια, ο δολοφόνος δεν βρέθηκε στην Ελλάδα μόνο με τα δύο θύματα, αλλά και με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να συναίνεσε στην «πώληση» και δικού τους μωρού.

ΠΗΓΗ: Athens Voice

Εμείς να προσθέσουμε ότι δημοσιεύσαμε εκτενές πληροφοριακό άρθρο στο Μωβ στις 29/9/19, για εμπόριο βρεφών και παρένθετη μητρότητα ή πώληση ωαρίων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το κακούργημα αυτό εξελίσσεται πίσω από τις πλάτες της αστυνομίας, η οποία ενεργεί, όπως φαίνεται και στο προηγούμενο άρθρο μας, πολύ αργά. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί κατά κάποιον τρόπο κέντρο των Βαλκανίων, για τα καλά και τα άσχημα. Η παρένθετη μητρότητα είναι δυστυχώς πολύ επιτρεπτική με βάση το νόμο στην Ελλάδα, τον οποίο προσπαθούμε να αλλάξουμε. Όχι βέβαια και το εμπόριο βρεφών, το οποίο φαίνεται να ανθεί. Το πώς νομιμοποιούν τα βρέφη οι γονείς που τα αγοράζουν, είναι ένα άλλο μεγάλο ερώτημα που καλείται να το απαντήσει η Δικαιοσύνη. Και γι’ αυτό θα επανέλθουμε. Σ.Β.