Διαμαρτυρία Νάντιας Γιαννακοπούλου για προκλητικές δηλώσεις Τσιάρα

Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Τομεάρχη Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου

Για μια ακόμα φορά ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προκαλεί διατυπώνοντας συντηρητικές και προσβλητικές απόψεις για χιλιάδες παιδιά και γονείς. Οι ισχυρισμοί του ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δυο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και λιγότερες “παρεκκλίσεις” σε σχέση με τα «άλλα» είναι ευθεία προσβολή σε όλα τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, στα παιδιά που έχασαν τον ένα γονέα.

Είναι προσβολή σε όλους τους ανθρώπους, που μεγαλώνουν μόνοι τους, από επιλογή ή από ανάγκη, τα παιδιά τους, καλούμενοι να υπερβάλλουν εαυτόν.

Ταυτόχρονα όμως είναι άποψη που δεν λαμβάνει υπόψη την ελεύθερη συμβίωση, το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ΛΟΑΤ ζευγάρια, την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται χιλιάδες παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες με αυτά τα χαρακτηριστικά ως περίπου μη φυσιολογικά, να μιλάει για «παρεκκλίσεις» χωρίς να εξηγεί τι εννοεί και επιστρέφοντας τη σχετική συζήτηση πολλά χρόνια πίσω.

Η ζωή δεν γυρίζει πίσω και η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει δημόσια θέση, αν υιοθετεί αυτές τις οπισθοδρομικές απόψεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, που εκ του ρόλου και της θέσης του έχει χρέος τουλάχιστον να είναι πολύ πιο προσεκτικός.