Απεργιακές κινητοποιήσεις του υγειονομικού προσωπικού

Παρουσίαση Σίσσυ Βωβού

Σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, για μια ακόμη φορά, το υγειονομικό προσωπικό της χώρας βγήκε στους δρόμους, διεκδικώντας το αυτονόητο: θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας και των εργαζομένων του, προκειμένου να διασφαλιστεί πραγματικά η υγεία του λαού. Η ΟΕΝΓΕ, με 24ωρη απεργία, και η ΠΟΕΔΗΝ, με στάση εργασίας (9πμ.-3μμ.) και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Το Μωβ συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΟΕΝΓΕ, στο υπουργείου Υγείας καθώς και η Συνέλευση 8ης Μάρτη.

Οι γυναίκες είναι πλειοψηφία στις επισφαλείς και ανασφαλείς θέσεις εργασίας, με χαμηλότερους μισθούς, και όμως σώζουν την κοινωνία στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, είναι αφοσιωμένες στη φροντίδα και πρωτοστατούν στους αγώνες. Τα σωματεία διεκδικούν:

♦ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες, για την πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – καμία απόλυση – να σταματήσει η ομηρία τους.
♦ Αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Ενίσχυση και στήριξη των δημόσιων δομών και ΜΕΘ. Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων, στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
♦ Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη του προσωπικού της στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
♦ Πλήρη κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σε μέτρα ατομικής προστασίας.
♦ Ένταξη στα ΒΑΕ. Kαμία περικοπή, xορήγηση σε όλους και αύξηση στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
♦ Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, καθώς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού,