Ανακοίνωση συμπαράστασης από τον Σύλλογο Πρωτοβουλία Μητέρων Μονογονέων – ΜΙΑ στο Βερολίνο.

Με μεγάλη συγκίνηση ανεβάζουμε ανακοίνωση συμπαράστασης από τον Σύλλογο Πρωτοβουλία Μητέρων Μονογονέων – ΜΙΑ στο Βερολίνο. Παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία τον αγώνα που δίνουμε για να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, που θέλει να επαναφέρει την πατρική εξουσία και να εγκλωβίσει μητέρες και παιδιά σε κακοποιητικές καταστάσεις. Οι ίδιες βιώνουν τις συνέπειες της υποχρεωτικής εναλλασσόμενης κατοικίας και ευρείας επικοινωνίας με την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου στην Γερμανία από το 2013, και ενδεικτικά μας μεταφέρουν ότι σε έναν χρόνο διπλασιάστηκαν οι δικαστικές προσφυγές.

Aγαπητές μητέρες Ελληνίδες,

Με μεγάλο θυμό μαθαίνουμε ότι βρίσκεστε στους δρόμους, αναγκασμένες να ζητήσετε προστασία για τα παιδιά σας και τις δικές σας ζωές. Με αυτό το μήνυμα σας χαιρετούμε και σας ευχαριστούμε για τον αγώνα σας.

Το νέο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των σχέσεων των γονέων διαπνέεται από το ιδεολογικό πνεύμα το οποίο ζούμε σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης εδώ και πολλά χρόνια. Ένα πνεύμα με γνώμονα την ικανοποίηση των πατέρων και την επανάκτηση της εξουσίας τους πάνω σε τέκνα και μητέρες. Ένα πνεύμα αντιδημοκρατικό, μισογυνιστικό και καθ’ όλα επικίνδυνο για τις ζωές των παιδιών και των μητέρων.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, από την αναγκαστική επικοινωνία του παιδιού (ανεξαρτήτου ηλικίας) με τον πατέρα του. Αυτό εξασφαλίζει μια “σχέση” και επαφή εξαναγκαστική, βεβιασμένη και πιθανά βίαιη. Εξασφαλίζει τιμωρητικές διατάξεις ή νομολογιές κατά της μητέρας, καθώς της αφαιρείται το δικαίωμα της επιμέλειας, εάν η ίδια υποστηρίξει το παιδί της (το οποίο δεν θέλει να έρχεται σε καμία επαφή ή σε όχι τόσο συχνές επαφές με τον πατέρα του) αλλά και κατά του παιδιού καθώς εγκλωβίζει και αυτά και τις μητέρες τους σε μια ζωή σε συνεχή επαφή με τα πρόσωπα που τους κακοποιούν ή τους βιαστές τους. Καταλυτική επίδραση στην επανεγκατάσταση της πατρικής εξουσίας είχε στις διάφορες αυτές χώρες η αλλαγή του οικογενειακού δικαίου εξισώνοντας τους γονείς και βάζοντας στο επίκεντρο του πνεύματος του νόμου και της νομολογίας την κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας και επιμέλειας για όλους τους βιολογικούς πατέρες. Παρά τη θέληση της μητέρας, παρά την κακοποίησή της, παρά τη μην καταβολή διατροφής, όχι μόνο για πρώην έγγαμα ζευγάρια αλλά και μεταξύ τελείως αγνώστων, όπου ο πατέρας είναι, πολλές φορές, βιαστής ή/και κακοποιητής της γυναίκας, και ειδικά οι τελευταίοι μπορούν έτσι να την εκδικούνται και να την ελέγχουν.

Μπορεί στο εξωτερικό να μην τόλμησε τελικά κανείς τα τελευταία χρόνια να περάσει νόμο με υποχρεωτική ελάχιστη επικοινωνία ή εναλλασσόμενη κατοικία για όλους, παρόλες τις επιθετικές και παράνομες προσπάθειες του λόμπυ των δικαιωμάτων των πατέρων, όπως επιχειρείται τώρα στην Ελλάδα με την καταστροφική διάταξη της υποχρεωτικής επικοινωνίας του 1/3 του χρόνου. Κανένας νόμος σε καμία χώρα δεν ορίζει το χρόνο ή την ισόχρονη επικοινωνία, ή την εναλλασσόμενη κατοικία υποχρεωτικά για όλους.

Παρολ’ αυτά η νομολογία υποχρεωτικής εναλλασσόμενης κατοικίας και ευρείας επικοινωνίας έχει αυξηθεί στο έπακρον στη Γερμανία και σε άλλες δυτικές χώρες με καταστροφικές συνέπειες για τα θύματα κακοποίησης και τον ψυχισμό παιδιών και εφήβων. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό ισχύει και για παιδιά αγάμων. Τα δικαστήρια έχουν γεμίσει με αποφάσεις για το σχολείο, τον παιδικό σταθμό, την ψυχοθεραπεία των παιδιών και πάνω από όλα για την επιμέλεια ειδικά για τη μετοίκηση ακόμα και για πέντε χιλιόμετρα, αφού για όλα αυτά χρειάζεται συναίνεση του πατέρα, είτε υπήρξε ποτέ ζευγάρι με τη μητέρα, είτε πληρώνει ή όχι διατροφή, είτε θέλει να βλέπει ή όχι το παιδί του. Ενδεικτικά με την αλλαγή του γερμανικού οικογενειακού δικαίου το 2013 οι δικαστικές προσφυγές διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο.

Ελπίζουμε να λάβετε υπόψιν την πραγματικότητα στο εξωτερικό και τα παραδείγματα προς αποφυγήν και όχι αυτά που σας λένε ότι ισχύουν ή που δε φαίνονται λόγω έλλειψης της ιδίας εμπειρίας.

Ως σύλλογος μητέρων μονογονέων στη Γερμανία, με τα παιδιά τους, που έχουν περάσει τη ζωή τους στα δικαστήρια, στα πορίσματα, στην υπηρεσία ανηλίκων, στην αστυνομία, προσπαθώντας να προστατέψουν τα παιδιά τους ή τους εαυτούς από την σωματική κακοποίηση, τη σεξουαλική κακοποίηση, την υποχρεωτική επικοινωνία, την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, την υποχρεωτική εναλλασσόμενη κατοικία, θέλουμε να σας στείλουμε την αμέριστη υποστήριξή μας για τον αγώνα ζωής που δίνετε καθημερινά! Να πιστεύετε τα θύματα!

Μην αφήσετε τα παιδιά σας να καταθέτουν σε δικαστήρια και δομές επί χρόνια και να μην τα πιστεύουν ή να μην τους ενδιαφέρει τι λένε! Μην αφήσετε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο!

Περιγραφή εικόνας για τυφλά / εντυπο-ανάπηρα άτομα: το λογότυπο του Σύλλογου Πρωτοβουλία Μητέρων Μονογονέων – ΜΙΑ στο Βερολίνο.

Πηγή:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=378094263503305&id=300911227888276