Τουρκία: Έριξε στον γκρεμό την έγκυο γυναίκα του για να πάρει χρήματα από την ασφάλεια

Συντάσσει η Εύη Κυπαρίσση

 

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας άνδρας στην Τουρκία, ο οποίος κατηγορείται ότι έσπρωξε την έγκυο σύζυγό του από γκρεμό, προκειμένου να λάβει τα χρήματα της ασφάλειας ζωής.

 

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2018 στα Μούγλα της Τουρκίας, κοντά στην Κοιλάδα των Πεταλούδων όπου είχε πάει να παραθερίσει ο 40χρονος με την 32χρονη γυναίκα του. Η Σεμρά Αϊσάλ ήταν έγκυος επτά μηνών όταν έχασε τη ζωή της, πέφτοντας από έναν γκρεμό στην περιοχή. Ο θάνατός της, όπως και εκείνος κυοφορούμενου εμβρύου, ήταν ακαριαίος.

«Δεν έσπρωξα εγώ τη γυναίκα μου»

Ο σύζυγός της Σεμρά, Χακάν Αϊσάλ, ισχυρίζεται ότι η γυναίκα γλίστρησε και έπεσε από τον γκρεμό, και ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τον θάνατό της. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η πτώση συνέβη όταν η γυναίκα του του ζήτησε να της φέρει το κινητό, το οποίο η ίδια είχε βάλει στην τσάντα της αφού τράβηξε μερικές φωτογραφίες. Ενώ είχε γυρισμένη την πλάτη πηγαίνοντας προς την τσάντα, άκουσε την κραυγή της Σεμρά. «Όταν γύρισα να κοιτάξω, δεν ήταν εκεί. Δεν έσπρωξα εγώ τη γυναίκα μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Αϊσάλ φέρεται να σχεδίασε και να εκτέλεσε το φόνο της συζύγου του, με σκοπό να εισπράξει την αποζημίωση από το οικογενειακό ασφαλιστικό συμβόλαιο ζωής που είχε υπογράψει η γυναίκα λίγο καιρό πριν από την τραγωδία.

Ειδικότερα, το κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο Δικαστήριο της Φετίγιε έκανε λόγο για προμελετημένο φόνο και επισήμανε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 40χρονος σχεδίασε τη δολοφονία της συζύγου του κανονίζοντας προηγουμένως να υπογράψει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο, το οποίο όριζε ότι σε περίπτωση δυστυχήματος θα ήταν ο μοναδικός δικαιούχος της αποζημίωσης ύψους περίπου 400.000 τουρκικών λιρών (46.000 ευρώ).

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο μόνος λόγος που το ζευγάρι κάθισε επί τρεις ώρες στο συγκεκριμένο σημείο ήταν επειδή ο 38χρονος τότε άνδρας έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία, όταν θα ήταν απολύτως μόνοι, για να σπρώξει τη γυναίκα του στο κενό.

 

Η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό

Όταν ο Αϊσάλ πήγε να εισπράξει την αποζημίωση, η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό, επικαλούμενη την έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη.

 

Η κατάθεση του αδερφού της γυναίκας

Το δικαστήριο της Φετιγιέ αποφάσισε ο 40χρονος να προφυλακιστεί για προμελετημένο φόνο.

Στην ακροαματική διαδικασία, όπως αναφέρουν ξένα Μέσα Ενημέρωσης, παρουσιάστηκε βίντεο με την κατάθεση του αδελφού της άτυχης γυναίκας. Μεταξύ άλλων, ο Ναΐμ Γιολτσού περιέγραψε στο δικαστήριο την ψυχρή στάση του γαμπρού του μετά το τραγικό συμβάν: «Όταν πήγαμε στον ιατροδικαστή να παραλάβουμε τη σορό, ο Χακάν καθόταν στο αμάξι. Εγώ και οι δικοί μου ήμασταν συντετριμμένοι, αλλά εκείνος δεν έδειχνε καν θλιμμένος. Η αδερφή μου ήταν πάντα αντίθετη στο να παίρνουν δάνεια. Μετά τον θάνατό της όμως, μάθαμε ότι ο Χακάν είχε πάρει τρία δάνεια στο όνομά της. Επίσης η Σεμρά είχε πάντοτε υψοφοβία. Τι είδους extreme sports επρόκειτο να κάνει εφόσον είχε υψοφοβία;».

 

 

Πηγή: Lifo.gr