Τουρκάλα ηθοποιός κινδυνεύει με φυλάκιση για ανάρτηση ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Χιλιάδες χρήστες στο Twitter αντέδρασαν έντονα στην καταδίκη της Mola, χρησιμοποιώντας το hashtag #YalnızDeğilsinEzgiMola (Δεν είσαι μόνη, Ezgi Mola)

Τούρκος εισαγγελέας προτείνει τη φυλάκιση δύο ετών και τεσσάρων μηνών για την ηθοποιό Ezgi Mola για προσβολή ενός πρώην στρατιωτικού που κατηγορείται για το βιασμό μιας 18χρονης κουρδικής καταγωγής γυναίκας, αφού έγραψε στο Twitter τον Αύγουστο του 2020 σχετικά με την απελευθέρωσή του.

Ο βιαστής απελευθερώθηκε εν αναμονή της δίκης του, μετά από έξι μέρες πίσω από τα κάγκελα, στις 26 Αυγούστου 2020, παρά την εγκληματολογική έκθεση επιβεβαιώνοντας ότι βίασε τη 18χρονη.

H  18χρονη αυτοκτόνησε, αφού πρώτα άφησε ένα σημείωμα, στο οποίο κατηγορεί τον στρατιωτικό ότι την κράτησε κλεισμένη σε ένα σπίτι και την βίαζε επί 20 ημέρες. Να σημειωθεί ότι η έκθεση των γιατρών επιβεβαίωσε τον βιασμό της.

«Αισθάνεστε καλά στη συνείδησή σας που έχετε αθωώσει τη βία των βιαστών. Νόμος, προσευχή, ευχή, αιτήματα, ελπίδα, έχετε πάρει τα πάντα από εμάς !! Τι μπορώ να πω! Ντροπή σου! Ντροπή σου!!! #MusaOrhantutuklansın» έγραψε στον λογαριασμό της στα social media η Ezgi Mola.

Ο δικηγόρος του Ορχάν κάλεσε την ηθοποιό να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που η ίδια αρνήθηκε και ο εισαγγελέας άσκησε αγωγή εναντίον της στο 31ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Άγκυρας με την κατηγορία της «προσβολής με ηχητικό, γραπτό ή βίντεο μήνυμα».

Πηγή: www.rosa.gr

Φωτογραφία από: The Press Project