Έκκληση από αθλήτρια να της επιτραπεί να πάρει το νεογέννητο μωρό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Παρουσιάζει η Κατερίνα Πράπα

Μία απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ισχύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και σύμφωνα με τα οποία μία μητέρα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην συμμετοχή της και το μωρό της.

Ο λόγος για την Καναδή Κιμ Γκάουτσερ, μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, η οποία θα πρέπει να επιλέξει την συμμετοχή της στο Τόκιο ή το μωρό της το οποίο θηλάζει και σύμφωνα με τους κανονισμούς για τον κορωνοϊό, απαγορεύεται η παρουσία μελών οικογενειών των αθλητών. Η συγκεκριμένη αθλήτρια ξέσπασε μέσω των social media, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αποχωριστεί το μωρό της και όποια απόφαση και να πάρει θα είναι χαμένη η ίδια.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά με αίτημα της ζητάει να επιτραπεί στην αθλήτρια να πάρει το μωρό της μαζί της στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους Ιάπωνες να μην έχουν απαντήσει ακόμα.

Πηγή: https://www.sdna.gr/mpasket/852795_ekklisi-apo-athlitria-na-tis-epitrapei-na-parei-neogennito-moro-tis-stoys?fbclid=IwAR05lY7gVUGaO8-APIJREgmGaVavahkpSgQQ-hgJc73fOtMm77lgHF2QC1E