Ηλιούπολη: «Της έδινε ναρκωτικά και τη χτυπούσε» – Σοβαρές καταγγελίες για την αστυνομία

Η υπόθεση μεγαλώνει τη λίστα αντίστοιχων περιστατικών στην Ελλάδα που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν ακόμη άνθρωπο που φέρεται να είναι συνεργός του 39χρονου αστυνομικού.

Αντιδράσεις για τη στάση της Αστυνομίας στην υπόθεση

Η δικηγόρος της κοπέλας κ. Αντωνία Λεγάκη έκανε σήμερα συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στην κοπέλα θύμα βιασμού, βασανιστηρίων και trafficking. Τέσσερα γεγονότα που μαρτυρούν τιμωρητική στάση απέναντι στο θύμα:

-Αντί να διευκολυνθεί η 18χρονη για να καταθέσει μήνυση παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τις 6 το απόγευμα χωρίς να προχωρά η κατάθεση της μήνυσης.

-Όταν μεταφέρθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων την απέκλεισαν επί 12ωρο από τους δικηγόρους της αν και η παρουσία τους αποκλείεται μόνο όταν η πολιτικά ενάγουσα καταθέτει και όχι κατά το άλλο διάστημα.

-Άργησε δώδεκα ώρες η μεταφορά της στο νοσοκομείο ενώ ήταν εμφανώς χτυπημένη.

-Στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί μπήκαν ακόμα και μέσα στο εξεταστήριο προκαλώντας την αντίδραση των γιατρών. Στην ερώτηση των γιατρών εάν η 18χρονη είναι κρατούμενη και έπρεπε να παρίστανται οι αστυνομικοί κατά την ιατρική εξέτασή της, απάντησαν ότι είναι κρατούμενη!

Όπως σημείωσε η κ. Λεγάκη, αν και η 18χρονη έχει καταθέσει και για άλλους εμπλεκομένους στο κύκλωμα, αυτοί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί με αποτέλεσμα, όπως είπε, να κινδυνεύει η ζωή της.

Το παρελθόν του 39χρονου αστυνομικού
Για περίπου δύο μήνες ο 39χρονος κρατούσε το κορίτσι παρά τη θέλησή της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, είχε εμμονή με τις ροζ ταινίες, ενώ αίσθηση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε όταν πήγε στον εισαγγελέα.

Ο 39χρονος τον περασμένο Ιούνιο φέρεται να είχε εκτοξεύσει σοβαρές απειλές σε βάρος συναδέλφων του. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν πολύ ενεργός στα social media και αναρτούσε φωτογραφίες στις οποίες αποκάλυπτε το πάθος του για τα όπλα. Σε άλλη φωτογραφία εμφανίζεται να πάνω σε πολυτελές σκάφος.

«Της έδινε ναρκωτικά και τη χτυπούσε»
Η κ. Λεγάκη δικηγόρος της 18χρονης δήλωσε πως ο αστυνομικός της έδινε ναρκωτικά και όταν δεν τα έπαιρνε, την έδερνε, ενώ όταν δεν πήγαινε σε πελάτη, της στερούσε την τροφή. Επίσης, ανέφερε πως υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι που δεν έχουν συλληφθεί.

Βαρύτατες κατηγορίες
Ο Εισαγγελέας απήγγειλε χθες βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του υπό απόλυση 39χρονου αστυνομικού και του πατέρα της 18χρονης.

Συνολικά, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται κατηγορίες για:

Εμπορία ανθρώπου κατ/ επάγγελμα
Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου
Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
Κατάχρηση σε ασέλγεια
Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους
Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
Ενδοοικογενειακή απειλή
Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Παράνομη οπλοφορία
Παράνομη οπλοχρησία
Παράνομη οπλοκατοχή

Πηγή: www.rosa.gr