Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Αλιεύει η Πέννυ Παραλίκα

Τελικά δεν ήταν η “κακιά στιγμή”, όπως λέει ο κατά ομολογία δολοφόνος. Ήταν πολλές διαδοχικές κακιές στιγμές, με ξυλοδαρμό και βαριές κακώσεις της άτυχης γυναίκας, μέχρι που την έριξε ζωντανή από τα βράχια στη θάλασσα, όπου βρήκε τον πνιγμό της. Το αντίστοιχο θυμόμαστε να ακούμε και να ξανα-ακούμε κατά τη δίκη για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη. ΦΡΙΚΗ. Σ.Β.

Ο δολοφόνος έδειρε την Γαρυφαλλιά, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα

Το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τη Φολέγανδρο.

Ηιατροδικαστική έκθεση αποδεικνύει ότι η 26χρονη κοπέλα, πριν ο 30χρονος την πετάξει στη θάλασσα, δέχτηκε χτυπήματα από τον δράστη και έμεινε αναίσθητη. Μετά, ο δράστης την έσυρε στα βράχια και την έριξε ζωντανή στο νερό, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. Ένα τραύμα, το οποίο χρήζει περαιτέρω έρευνας. Επίσης, από τα χτυπήματα στα βράχια άνοιξαν οι βρεγματικές ραφές του κρανίου.

Όλα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν, ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Στον λάρυγγα και στα πνευμόνια βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/722925_folegandros-edeire-tin-26hroni-tin-petaxe-zontani-sti-thalassa 

22.07.2021